• Axon
    Elmondom az utolsó fejezetet, mivel érdekes.
    Feltünt, hogy a VIA chipsetes alaplapon a formázás csak egy pillanat, pedig nem is gyorsformázást kértem, de ezt betudtam a "gyors" vinyónak. Az Nforce chip-es alaplapnál a formázás már a megszokott sebességgel ment, de úgy 37 %-nál megállt és 10 perc után sem mozdult. A Maxtor weboldaláról leszedtem egy Diamondmax4 nevű utilityt, ami többek közt formázni is tud. Na ez már szépen leformázta a vinyót. Ezután a WinXP telepítője már simán felmászott a vinyóra, csak nem szabad kérni a partició formázását. Szépen, villámgyorsan működött a windows egy darabig, majd megint jöttek a kernel hibaüzik, mint a telepítéskor, majd állandó fagyások. Gondolom, hogy ha a partició távolabbi pontjaira akart írni, akkor már fagyogatott.
    Nem ragozom tovább, felhívtam a srácot és ő tegnap elvitte a vinyót.
    Konklúziók:
    1. Ne vegyetek Maxtor vinyót
    2. Az XP nem tud formázni. Vagy a nagyméretű vinyókkal van gondja, vagy a sata-s vinyókkal.
    3. A Linux ellenben tökéletesen tud formatálni és gond nélkül felmászott, majd gond nélkül működött.
    4. Nem érdemes egy vinyóval elb@szni egy bő hetet. Érdemes még aznap visszavinni a boltba és ha akadékoskodnak, akkor megetetni velük. (elnézést a számtekboltos topiktársaktól )