• Axon
    Többen is kérdeztetek az új vinyómról, ezért most mindőtöknek egyben válaszolok.

Az alaplapom még csak a SATA1-es vinyókat tudja kezelni, míg a vinyó már SATA2-es.
    Betéve a vinyót, nem látta a BIOS, ezután hamar átjumpereltem SATA1-re és így már látta. A STA2 kétszer gyorsabb mint a SATA1, hivatalosan 300MB/s-al megy. Ebből én már a saját szememmel is láttam 65MB/s-al másoló vinyót.
    Nos tegnap a következőkre jutottam:
    Először is Imyke nem volt abban igazad, hogy az SP2-es WinXP telepítő lemez már felismeri a SATA-s vinyókat. Nagy nehezen megtaláltam az MSI alaplap cd-jét. Ez egy általános cd, gondolom minden MSI alaplaphoz ezt adják, mivel mindenféle chipkészlethez, hangkártyához, integrált VGA-hoz, szir-szarhoz volt rajta driver. A VIA chipsetemhez is volt rajta és nagy nehezen rábukkantam a SATA driverre is.
    WinXP telepítés, legelején F6 nyomás, majd a floppy-n megtalálja a SATA drivert és... ÉS... csodák-csodája látta a vinyómat és tovább ment a telepítő. Az particionálás után elején még a karakteres felületen elment 100 %-ig a fileok felmásolása, majd itt fagyott ki először a telepíítő. Újrakezdtem mindent és akkor már tovább jutott a telepítő, addig amikor először lesz telepítés közben grafikus felület. Aztán kiírjta, hogy 39 perc van a telepítés végéig. Ez lement 36 percre, aztán kifagyott. Ezt csak később vettem észre, mivel azok az ostoba üzenetek (szuper csoportmunka, remek játékok, istenkirály vindóz, csak ezt használd és boldog leszel, a vindóznál nincs jobb) szóval ezek folyamatosan váltakoznak akkor is a képernyőn, amikor már rég leállt a telepítés. Ilyenkor érdemes egy ESC-et nyomni és akkor láthatod a karakteres felületen a hibajelzést. Valamilyen .sys állománynál jelzett hibát, már nem emlékszem a nevére. Még kétszer ugrottam neki a telepítésnek, de mind a kétszer eddig jutott. Erre ment rá a teljes tegnapi napom. Ma még nem próbáltam, mert egyrész 13.00 órára jöttem dolgozni, másrészt ma nem az irodámban dolgozom. Addig sem idegesítem magam :-)
    Hát ennyi a kálváriám története dióhéjban.