-
Egy kis gondolat ébresztő mindenkinek a tagságról:
A tagságról csak annyit, hogy induláskor voltunk kb. 10-en és én az elmúlt időszakban (kb. 2 év ha jól saccolom) körül-belül 20 embernek adtam acc-ot. Nem tudom, hogy ki adott még és kinek, na meg hányat, de ezért saccoltam 30-40 főre a tagságot.
Egyébként akiknek adtam/adtunk azokban úgy látszik tényleg meg lehetett bízni, mivel nem vettem észre láncszerű acc kiszivárgást, rendszer rombolást és Macseknek sem szólt a párja, hogy gáz lenne a szerver körül.
Viszont én behúztam a kéziféket 1-2 hónapja. Én már nem "merek" több acc-ot osztogatni. Volt 1-2 acc kérő, akinek már vagy nem is válaszoltam vagy eltanácsoltam őket. Tomsess és Ottto ügyében is átpasszoltam a felelősséget annak a tagnak aki éppen ez ügyben megkeresett (már nem emlékszem ki volt az).
Az elején nem indult ez komoly dolognak néhány arc kicseréli egymás között kalandjátékait, elsősorban magát a TLJ-t, egy jogilag bejegyzett hivatalos kereskedelmi szerveren.
Aztán úgy éreztem kezdenek átcsapni fölöttem/fölöttünk a hullámok. Egyre több ember, egyre több lehetőség az acc "csak a legjobb haveromnak adom tovább" biztonsági problémára. Aztán az illegális (szerintem nem annyira komoly) kalandjáték/más játék csere-berébe befolyt egy kis film adok-kapok (ami már jóval komolyabb dolog mint a játékcsere), ami szintén nem lenne gond egy biztos kis tagság között, de ... nos értitek. Kezdem magam úgy érezni mint a hegytetőt hógolyózó gyerekek, amikor egyszer csak megmoccan a hegytetőn levő hómennyiség.
Most pedig álljunk meg egy szóra. Nem az új tagokban nem bízok, félre ne értsetek, hanem a nagy számok törvényszerűségeiben hiszek. Minél többen tudnak valamit, annál kevésbé titok. Ettől függetlenül nem tudom a megoldást, hiszen ha meghúzunk egy létszám stopot pont az vész el ami elindult. Macsek maga mondta, hogy mindenki kaphat acc-ot, na de tudjátok, hogy ő egy roppant jóindulatú végtelenül liberális jellem (volt is ebből vita bőven az elején, ha még emlékeztek, buzik, négerek, cigányok, stb témák), de őt pont így szerettük ahogy volt.
Lehet, hogy csak rémeket látok és feleslegesen parázok, de szerettem volna összefoglalni a meglátásaimat. Ismétlem a megoldást nem tudom. Én mindenesetre nem adok többet senkinek acc-ot, hacsak maga Macsek külön ezt nem kéri tőlem, bár akár miért is kérné, hiszen a kezdeti szellem jegyében itt mindenki teljesen egyenrangú.
Ebben a témában viszont tényleg szívesen hallanám - nem csak én hanem szerintem mások is - mindenki véleményét.