• Axon
    Imyke adta véleményem szerint a jó tippet. A BIOS problémát rögtön le tudod ellenőrízni, hiszen ott a BIOS-nak ki kell írnia milyen méretűnek látja a vinyódat.
    A WinXP csak 120 gigáig látja a vinyókat. Csak akkor tudod egyben látni, ha olyan telepítő lemezt szerzel vagy készítesz, ami már tartalmazza vagy az SP1-et vagy az SP2-t. Nagyon egyszerű ilyet csinálni. Ha ilyened nincs akkor csinálhatsz 2 particiót. Installkor csinálsz egy 120 Gb-osat, aztán telepítés után rányomod az SP2-t és ezután már tudsz csinálni egy 40 GB-osat.
    Ami szerintem mégjobb megoldás, hogy érdemes egy rendszer particiót csinálni. Én mindig így szoktam. Ennek mérete változó lehet. Mindenki másra esküszik, de általánosítható, hogy 3-10 giga között legyen. Ide azután nem telepítesz programokat (pl. kalandjátékokat), csak a rendszer használja. Nagy előnye, hogy ezután bármikor újratelepítheted a rendszert, a másik partición megmaradnak a dolgaid.
    Szóval csinálsz például egy 10 gigás particiót, erre felrakod az XP-t, majd ha kész, akkor jöhet az SP2. Ezután már simán készíthetsz egy 150 gigás particiót a maradék helyen.