Egy kérdésem lenne hozzád wine és cedega ügyben ha már a témánál vagyunk.
Mint említettem a winex3-ig nem volt problémám, mivel az egy szimpla futatható file volt. Bemásoltam valamelyik alkönyvtárba (pl. /user/sbin ) és így bármikor tudtam futatni. A gondjaim a Cedega -val kezdődtek. Beszereztem a debianos csomagot. Telepíteném UHU-alá, de rögtön gondjaim támadtak. Hiányolt bizonyos csomagokat. Manuálisan próbáltam feltelepíteni, de ezután sem működött.
Kicsit elébe vágva a mondandómnak, a fő gond az X felülettel van. Sajnos a Cedegat még mindig Xfree környezethez készítik, míg a legtöbb Linux disztrib már áttért az Xorg-ra. Ez a fő problémám. A debianos csomagot csak Xfree-s felület alá lehet telepíteni. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy a többi csomag, például az rpm-es, is XFree-t használ-e, mivel a debianon kívül már mindegyik áttért az Xorg-ra.
Másik problémám, hogy egy debian rendszerű gépre is próbáltam telepíteni. Itt a legújabb Xfree volt fent a szokásos agyonpatchelt debianos verzió. Itt sem tudtam működésre bírni a Cedegat. Már a telepítésnél is panaszkodott valamire, de azért felment. Működni viszont nem működik megfelelően. Próbáltam win-es programokat indítani, de általában egy idő után (kisebb nagyobb töltögetések) mindig jött valami hibaüzenet.
Na most ne kérdezd, hogy miket írt ki. Már jó 2-3 hónapja próbálkoztam vele, így nem igazán emlékszem. Mik a tapasztalataid ezen a téren?