lézeres-szem-műtét
  • 2XP
    Sziasztok!

Először is nagyon köszönöm mindenkinek a beszámolókat (különösen Cifu-nak és McLeo-nak) és a véleményeket ebből a topikból, azt hiszem ez volt az egyik legjobb forrás a műtétről való tájékozódáshoz.

Csütörtökön voltam az Optik-Mednél, és mindkét műtétre alkalmasnak találtak, bár sajnos a viszonylag nagy dioptria miatt megvan az esélye, h nem lesz 100%-os a látásom (B: -6,00D sph és -0,50D cyl, J: -4,75 sph és -1,00D cyl). A doktornő szerint garanciát a bal esetében -1,00-nél, a jobbnál pedig vmivel -1,00 alatti romlás esetében tudnak vállalni. Ami érdekes, hogy ez nem volt rajta a papíron, amit kaptam, illetve a jobbra a pontos számot sem tudom. Erre még rákérdezek emailben. A vizsgálatnál még a könnytermelés-mérést hiányoltam, illetve hiába volt szemnyomás-mérés, az érték végül nem került rá a papírra.

A doktornő szerint ilyen dioptria mellett az IntraLasik-nak talán minimálisan nagyobb esélye lenne 0-ra kihozni a dioptriát, de nem akart mindenképp ebbe az irányba terelni. Nekem úgy tűnt, h tényleg elég minimálisan jobb csak, és mivel a PRK nekem szimpatikusabb, azt hiszem ez nem fogja megváltoztatni a véleményem. Bár a fórumokon olvasottakból arra számítottam, h a PRK-felé fognak terelni, így meglepett, h semmi ilyesmi nem történt.

Hogy teljesen biztos legyek a dologban még elmegyek az Optimum-hoz is egy kivizsgálásra. Holnap még megpróbálom összeszedni a doktornőnek feltett kérdéseimet, és a válaszokat, hátha segít majd másoknak. Bár azt hozzá kell tennem, h a válaszok többsége elég homályos volt.

Eddig elég biztos voltam, h a műtét mellett döntök, és még most is inkább ebbe az irányba hajlok, de az utóbbi napokban rengeteg rossz tapasztalatot olvastam az index és hoxa fórumokban, így kezdek teljesen elbizonytalanodni :( Viszont a kontaktlencsét egyre kevésbé bírja a szemem, szemüvegben pedig egyáltalán nem természetes a látásélmény.