lézeres-szem-műtét
-
Kicsit egyoldalú az irományod.
"már ott a dokinéni azt tanácsolta, h ne műttessem"
Mit akarsz ezek után? Megmondta egy szakember, hogy NEKED nem tanácsolja, TE mégis megtetted. Erre nekiállsz itt általánosítani.
"Először lekaparják a szemed kívülről, majd kanyarítanak le belőle valamivel, és csak utána égetik lézerrel. . . Hát iszonyat rossz!!"
Eleve hülyeségeket írsz és kevered a LASIK és PRK eljárást. A PRK-nál kaparnak, a LASIK-nál metszenek ("kanyarítanak"). Maga az eljárás nem lehet iszonyat rossz, mert teljesen érzéstelenítve vagy, tehát semmit se érzel. Maximum pszichikailag lehet rossz látni, hogy dolgoznak a szemeden.
Lézerrel nem égetnek, hanem elpárologtatják a szaruhártya felesleges részét.
"alapból is mindenkinél érvényes, hogy nem lát a műtét után olyan kontrasztosan"
Ezt meg honnét veszed??? Csak a saját tapasztalatodat írd ide és ne gondold, hogy mások nevében beszélhetsz! Vagy te látsz más szemével is?
"a természetes könnytermelés is sokkal kisebb lesz"
Semmiféle általános tapasztalat nincs erre.
"Plusz egy rakat napszemüveg + éjszakai cseppek, stb. "
Egy darab napszemüveg bárkinél évekig kitart. Legfeljebb ha ráülsz, vagy kimegy a divatból, akkor kell cserélni (ekkora hülyeséget!!!). Mellesleg napszemüveg az egészséges szeműeknél is már-már kötelező viselet a nyáron - és még divatos is. Szóval nem nagyon szükséges rá külön beruháznod.
Az utókezelésnél szükséges cseppekből max. 2-3 flakon szükséges.
A te egyedi esetedet és rossz tapasztalatodat sajnálom, de kérlek, hogy ne általánosíts és CSAK a SAJÁT SZEMÉLES TAPASZTALATAIDAT írd!
Én három éve csináltattam meg. Előtte is, és azóta is nap 10-12 órát monitor előtt dolgozom. Én meg vagyok elégedve. Épp a minap jutott eszembe, amikor az egész napos strandoláskor és csúszdázáskor újfent megállapítottam, hogy azelőtt nem tudtam felhőtlenül élvezni ezeket, mert féltem, hogy a víz kimossa a kontaktlencsémet.
Nem beszélve arról, hogy a hosszú évek (több, mint 10) lencsézésére egyszer csak besztrájkolt a szemem és nem tűrte meg pár óráig sem azt. Folyamatosan gyulladt volt.