lézeres-szem-műtét
  • [NST]Cifu
    Akkor még egyszer: ez csak azt jelenti, hogy az IntraLASIK elfogadott a NASA és az USAF által.

"Érdekes", hogy valahogy nem tesznek említést a PRK-ról. Miután az AMO cég az IntraLASIK-ban érdekelt, és Steve Schallhorn is csak IntraLASIK eljárást "árul" ez valahogy nem is meglepő, nem igaz?

Ettől még a PRK ugyanúgy elfogadott, sőt inkább azt választják. Én belinkeltem a forrásomat, ám a jelek szerint el sem olvastad. Úgy tűnik inkább hiszel az orvosaidnak és a lézermérnökeiknek, mint nekem. Megértem, ők fehér köppenyt viselnek, én nem, csak ugyebár ők ebből élnek, tehát az érdekeik ezt a fajta "előadást" diktálják.

Air Force Times 2011 február 28. (a légierő hivatalos "hírújságja":

Idéznék: The Air Force now offers Lasik and photorefractive keratectomy vision correction to airmen, but about 80 percent of patients still opt for PRK even though it requires more time to heal, Reilly said.

With Lasik, surgeons cut a flap in the eye, lift it and then fix a patient’s vision.

“The downside to Lasik is the additional step of making that flap, you’ve introduced a whole new set of potential complications that you have to be aware of,” he said. “But in six months, they have the same visual outcomes between Lasik and PRK.”

A légierő szemészeti információs honlapja, rajta különféle dokumentumokkal.

Szóval a saját állításom továbbra is:

-Félrevezető az a fajta marketing, hogy az IntraLASIK a NASA űrhajósok és vadászpilóták lézerkezelése. Helyesebben fogalmazva inkább hazugság.

-Helyesen fogalmazva, egy ideje az IntraLASIK is engedélyezett a NASA űrhajósok és a vadászpilóták számára. A PRK azonban régebb óta elfogadott eljárás, és (jó egy éve még legalábbis) a légierőnél a pilóták többsége a kevesebb lehetséges komplikáció miatt azt választotta mégis.

-Én ugyan PRK műtéten estem át, de nem érzelmi alapon "támadom" az IntraLASIK marketingjét. Megengedhettem volna magamnak anyagilag, hogy én is az IntraLASIK műtétet válasszam. Viszont a helyzet az, hogy azonos várható eredménynél csak azért, mert az IntraLASIK esetén gyorsabb és fájdalommentesebb a gyógyulás, nem véltem indokoltnak a kétszer magasabb árat.

Ez egy fizetős szolgáltatás, és úgy vélem, hogy a nem megfelelő tájékoztatás (illetve a félretájékoztatás) unfair eljárás a vásárlóval szemben...