lézeres-szem-műtét
  • slickboy
    #887
    Sziasztok!

    Február elején volt a PRK beavatkozásom Focus Medicalban, jobb szememről -3,75D-t szedtek le meg -2D cilindert, balról -4,75D-t -1,25 cilinderrel. Maga a műtét egyáltalán nem fájt, utána is alig-alig (egyedül mentem haza metróval meg busszal), de 2 nap után amikor levették a védőlencsét, az eléggé fájdalmas volt (egyedül nem is tudtam hazamenni), mármint az utána következő másfél nap. Homály, kettőslátás, stb, minden volt, szúrt, könnyezett, kapart, fájt, Cataflammal és altatóval aludtam. De klinikán azt mondták, hogy még így is olcsón megúsztam, más kétszer annyi ideig szenved. :)
    Most volt 1 hónapos kontroll, de szinte semmit sem javult a szemem, vagyis még elég messze van a szemüveges látásélességhez. :(
    Természetesen sokkal élesebb mint az operáció előtti szemüveg nélküli látásom.
    Szóval még állítólag van homály a jobb szememen, emiatt visszatértünk Tobradex szemcseppre.
    Nálatok mikor múlt el a homály? Vagy normális, hogy még mindig van egy kevés nekem?
    Ezenkívül furcsamód azt tapasztalom, hogy pislogás után homályosabban látok. Ha pislogás nélkül meredek valamire, egy idő után kiélesedik, pislogok elromlik.
    Még mindig többszörös kontúrokat látok, mintha ugyanúgy asztigmiás lenne a szemem, holott nyilvánvalóan azt is leköszörülték.
    Kinek mi a tapasztalata? Ezek normális jelenségek ennyi idővel az operálás után? Több helyről megnyugtattak, hogy legyek türelmes, teljesen meg fog javulni csak több idő kell.