lézeres-szem-műtét
-
Marcipáncica #846 Szia Kopkopkop. Ne ijesztgess ezzel az azonos doki- azonos bal szemmel :DD
Hihi... mondjuk nekem sem olyan vészes a bal, meg most mintha javulgatott is volna kicsit, már egészen kicsi a különbség a két szem között (remélem nem azért mert a jobb romlott le a balhoz :P). Holnap majd kiderül, bár a táblaolvasós vizus-mérés számomra nem igazán mérvadó. Viszont nem tudom ki hogy van vele, de a legelső szemvizsgálatnál (gépes-belenézős) érdemes mindig megkérdezni hogy milyen dioptriát mér a gép, mert ezt ugye nem kötik az ember orrára... A másik meg amit most fontolgatok, hogy azt a sokoldalas papirost amit közvetlen műtét előtt irattatnak alá az emberrel, aztán meg nagy rutinosan jól eldugják és nem adnak belőle másolatot (holott mi kifejezetten kértük is, csak a nagy izgalomban persze elmaradt), na szóval hogy abból most kérek egyet. Már csak elvből is... :D Persze lehet nyuszi leszek holnap és elmarad... majd meglátom.
Amúgy ez a napról-napra változó látás ez tök igaz, nekem is egyik nap kifejezetten szuper (főleg ha erősebbek a fények), aztán meg elkeserítően rossz. Mondjuk sokat vagyok sz.gép előtt, sokszor éjfél utánig, és amit már észrevettem az az, hogy természetesen ilyenkor rosszabb a látásom másnap. Ezen kívül tuti hogy a fényviszonyok, és a napszakok is sokat befolyásolnak rajta, de tuti még jó pár egyéb tényező is... ki tudja? A szellemkép az szerintem az lehet amit én "homály"-nak hívok. Főleg kisebb környező fénynél, a világosabb dolgok körül észlelem. Sajnos hallottam már másoktól is, állítólag ez normális, eé al fog múlni. Hát nagyon remélem...
(Ui: amúgy nekem Il volt, meg utána magas szemnyomás miatti visszaromlás, tehát elég eltérő a Tiédtől... kb 1-2 hete tértem vissza a "normális" gyógyulási folyamathoz)
Ezt az oldalt, és főleg az itt található táblázatot pedig ajánlom mindenkinek aki még nem látta (bocsesz ha már volt):
http://fizikuslany.freeweb.hu/
Gyógyulást, kitartást és éleslátást mindenkinek!!