lézeres-szem-műtét
  • kopkopkop
    #829
    Szia lackó030!

    A cégek honlapján lévő teszt kitöltése esetén ingyen van a vizsgálat a legtöbb helyen. Nekem az Optik-Med.hu-nál volt. A teszt után meg úgy is képbe kerülsz, hogy a te bajodat meg lehet-e műttetni. Ezt a vizsgálaton meg egyértelműsítik tuti biztosra, a doki részletetes felvilágosítást ad.

    A beavatkozás (PRK) az optik-Mednél 268 ezer forint a két szemre. És ne higyj a reklámnak, nem csak "előfordulhat idegentest érzés, fényérzékenység," stb hanem tuti elő is fog fordulni, és nagy-nagy cumi lesz. Élvezni biztos nem fogod, ez tapasztalat. Életemben először vettem be altatót. Ez nem némi irritáció, meg idegentest érzés, fényérzékenység apukám....hja persze, így jobban hangzik, mintha azt írnák: szo**i fogsz öreg mint a torkos borz! Belelapátolunk egy teljes vödör homokot a szemedbe, potyogni fognak a könnyeid, elmúlik a szorulásod és az aluszékonyságod, stb, de túléled és no para, eddig mindenki túlélte. :)

    Én hnap leszek 2 hetes PRK-s, és ezúton köszönöm minden topictársnak az eddigi infókat, mert ha nem olvaslak Benneteket, akkor eléggé kétségbe lettem volna esve. Ugye a reklámban a PRK után 3-4 nappal munkába lehet állni. Hja biztos, főleg ha operaénekes vagy. Reálisan vszont kell a 6 nap minimum, ez a saját tapasztalat, feltéve ha minimálisan is de kell a szemed a munkához, vagy bejáráshoz.

    Most 2 hetesen sem látok tökéletesen élesen, az egy hetes vizsgálaton 0,85 és 0,95 vízusom van, és az első hét kifejezetten szar volt, azóta összességében folyamatosan javul, de néha romlik is egy fél nap erejéig. Ezt sem reklámozták túlzottan. Ettől függetlenül valóban szemüveg nélkül vagyok már a műtét után ezt el kell ismerni! :) Jó, nem mindig látok élesen, de szellemképesen kissé, viszont azért csak szemüveg nélkül.

    Az eredeti dioptriám -1 és -2 volt, hozzá -1 és -1 cilinderrel cilinderrel.
    Most nem kell szemüveg, a két szemmel sztem elég jól látok távolra, a közellátásom meg nem romlott igazából, talán az első pár napban volt érzékelhető némi kis romlás közelre, de akkor amúgy se sokat akartam nyitogatni a szemem. :)

    Remélem még élesedni fog a világ, és bejön a teljes éleslátás, mert nagyon kellene..

    Majd még írok és ha van kérdés akkor szívesen válaszolok.

    Sziasztok