lézeres-szem-műtét
  • Marcipáncica
    #823
    Sziasztok!
    Örülök hogy megtaláltam ezt a fórumot. Tegnap volt 4 hete IL műtétem az OM-ben, és nem igazán úgy alakult minden ahogyan azt vártam. Leírom nagy vonalakban hátha van olyan akit érdekel, esetleg okul belőle és jobban odafigyel a jelekre nehogy hasonlóan járjon mint én...
    Szóval műtét megvolt, 1 naposan 0,9 és 1,0 vizus. Bevérzett jobb szem. Első héten a "normálisnak" tekinthető homály, és közellátási problémák. Az igért 2-3 nap utáni munkaképes állapothoz képest, én még a 5-6. napon is nehezen láttam a monitort ami nem gáz, ha előre mondják és az ember így készül munkailag. Persze ez csak apró bosszúság már a mostani dolgok fényében, mivel akkor még egész jó volt a szemem... Egy hetes kontrollon 1,25-ös vizust mértek mindkét szemen, és normális szemnyomást. Utána viszont a bal szemem érezhetően romlani kezdett, és az éjszakák egyre horrorisztikusabbá váltak. A romlás zavart, de mivel olvastam több helyen hogy a Tobradex miatt ez előfordulhat, próbáltam nem túlságosan ráparázni. Az éjszakai szemszárazság viszont tényleg ijesztő volt. Éjjelente cca 3 óránként arra ébredtem hogy a szemem kvázi hozzáragadt a szemhéjamhoz, 1-2 perces csepegtetés/áztatás után tudtam csak lassan kinyitni, reggelre pedig a jobb szemem teljesen bedagadtnak éreztem. Kb 3 hetesen felhívtam a klinikát hogy eléggé leromlott a bal szemem, ez nomális-e, mire mondták hogy menjek be előbb pár nappal az "1 hónapos" vizsgálatra. Marha nagy mázli volt. A szemnyomásom J:38 és B:30-as volt, a szemgolyóm a doki szerint kőkemény. Vizus: J:0,9 B:0,65.
    Érzékenyen reagáltam a szteroidra, ezért volt a drasztikus szemnyomás növekedés. Mivel a jelek (fejfájás, szemromlás, keménynek érzett szemek) egyike sem volt kibírhatatlan, vagy drasztikus, és az egy hetes kontroll sem adott gyanakvásra okot, ezért nem is feltételeztem hogy ennyire nagy baj lehet.
    Kaptam szemnyomás csökkentő cseppet, rögtön cseppentettek is, 1 óra múlva kontroll. Lement a szemnyomás normálisra. Másnap Tobradex+ szemnyomáscsökkentő reggel és este. 2 napra rá kontroll. Kis kanyar után a Főorvos úrhoz kerültem.
    Elhagytuk a Tobradexet. Kérdeztem hogy ez nem lehet baj? "A kisebbik rosszat kell választani." ... :(
    A szemnyomás csökkentőt utána még 4 napig csepegtettem. Most van az első nap hogy elhagyhattam. Most már csak műkönny van, és csütörtökön kontroll. Hát ha ezt előre tudom, biztosan nem vágok bele újra. :(
    A látásom még mindig olyasmi mint az utolsó kontrollon volt. Kicsit félek hogy mi van ha nem javul vissza. Attól is félek hogy mi van a csütörtökig felkúszik a szemnyomásom, most már a legkisebb furcsa érzésre (pl. ha szorít a fejem, vagy fáradt a szemem) is azt vizionálom hogy a szemnyomásom magas lehet... szóval tele vagyok idegességgel.
    Hát ez van. Próbálom a pozitív gondolkodást sulykolni magamba, csak néha nagyon nem megy...
    Remélem nem jár sok ember így...
    Mindenkinek szép estét, és éleslátást!
    Nóra - Mc.