lézeres-szem-műtét
-
Jacky #784 Aug. 31-én megvolt a műtét a Saint James-ben. Érdekes volt, nem tudtam, hogy mielőtt lézerezik, még lekaparják a hámréteget .. Furi volt látni, meg érezni, de nem fájt.
Miután megvolt a kezelés, már jobban láttam, persze még a fények körül körkörös fényudvarral, de már tudtam közlekedni szemüveg ill. lencse nélkül. Azért a biztonság kedvéért taxival mentem haza.
Ez egy keddi nap volt, aznap és szerdán nem fájt, na de csütörtökön kezdődött és még pénteken is fájt, mikor levették a védőlencséket.
Bal szemem okés volt, jobb szememen pici hámhiány volt, ezért még a hétvégén tovább kellett használnom a Ciloxant, a Flucon mellett. Hétfőtől már csak a Flucont kellett naponta 5-ször.
Csakhogy a hámhiány miatt még a hétvégén is fájt a szemem keményen, szombaton és vasárnap is. Hétfőre elmúlt, akkor már okés volt.
1 hónap múlva kellett visszamennem, a bal szemem átment picit pluszosba +0,25 , a jobb szememen maradt -1 dioptria. Összességében azt mondta a doktornő, hogy közel 100%-os lett.
Tényleg jól is látok, mivel a bal szemem a fő, a jobb mindig is alárendelt volt, ráadásul más gondok is voltak vele (szemtengely, zöld-piros tévesztés stb.)
Összességében elégedett vagyok, mivel -6,5-ről lett ennyi.
Jól látok, és ami a fő, nem kell szemüveg!
Még annyit, hogy az elején 2 hétig homályosan láttam a számokat és a betűket a monitoron, de mostmár ez is rendben van.
A kezelés előtt vettem egy nagyon jó napszemüveget a Szent I. körúton 13k-ért és bemérettem a Saint Jamesnél, azt mondták nagyon jó rajta az UV-védelem. Érdekesség: látom az autók szélvédőjén, melyiknek milyen erős UV-védelme van. Amelyiken van, azt lilának látom :)