1129
lézeres-szem-műtét
-
ametiszt9 #809 Igazad lehet. Megpróbálom én is nem használni. Köszi -
Ádus1987 #808 Én két hétnél tartok és most kezd el élesedni minden. Már elég jól látok. 1 hét után nem is láttam én sem semmit. De a szemüveget ki is dobtam. Én nem venném fel mert akkor ahhoz szokik a szemem az meg nem jó. Napról napra javul nekem csak lassan. -
ametiszt9 #807 Sziasztok!
Szerdán volt egy hete, hogy megműtötték a szemem 2,25 és 3,25 volt. Tudtam, hogy olvasáshoz majd szemüvegre lesz szükségem, de nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz. A számítógép monitorát nem látom szabad szemmel, csak ha közelebb megyek és felveszem az olvasó szemüveget. Messzire egyébként jól látok, bár még egy kicsit homályos. Pl. a két méterre lévő digitális óra is homályos egy kicsit. Már nem vagyok benne biztos, hogy jó cserét csináltam, hogy a távollátó szemúveget felcseréltem olvasóra. Valakinek van-e ezzel kapcsolatban tapasztalata, bár tudom, hogy még rövid idő telt el a műtét óta, de engem nagyon zavar, hogy közelre ennyire nem látok.
Előre is köszönöm.
-
#806 Én a helyedben megnézném az Optimumot is. -
Adreee86 #805 Köszi Ádus, itt most már nem a pénzen múlik, az a legfontosabb, hogy jó kezekbe kerüljek, és persze h újra lássak! :)
Egyéb vélemények? -
Ádus1987 #804 Én mindenképpen a Focus-Med-et ajánlom! Iszonyat rendesek és közvetlenek és szerintem olcsóbb is valamivel mint az Optik. -
fsb #803 Ma megvolt az egyhetes kontroll édesanyámnak.
Átfordult a szeme. Eddig - os volt most pedig + os lett.
A doki is csak reménykedik hogy 0-ásra javul a jövöben.
Azt mondták hogy álljunk le a hámosító szemcseppel, és majd jövöhéten kiderül hogy mi lesz :S -
Adreee86 #802 Sziasztok!
Én még bőven műtét előtt állok, viszont idén mindenképp szeretném megcsináltatni.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mi alapján tudja eldönteni az ember, hogy melyik klinikát válassza?
Az optik-med-nél voltam tavaly vizsgálaton, szimpatikusak voltak, de volt itt a fórumon egy pár "negatív" hozzászólás is velük kapcsolatban.
Ismerősöm ajánlotta a Saint James klinikát is, de megnéztem a honlapját, és ott még csinálnak sima Lasik-et is, amit az optik-med-nél és a focus-nál a szövődmények miatt már nem is csinálnak. Tehát felmerül bennem a kétely, hogy milyen hely az, ahol ilyen műtétet még vállalnak, függetlenül attól, hogy saját felelősségére választja ezt bárki is.
A focus medical-ról meg nem hallottam még semmit.
Jah, mindkét szemem -4-es, és PRK-t szeretnék.
Köszi előre is a segítséget! -
fsb #801 Köszönöm a válaszodat. :)
Valamennyire megnyugtatott minket. :) -
Ádus1987 #800 fsb!
Szerintem tök általános. Olvasd vissza amiket én írtam lentebb ezen az oldalon. Ln is halálra aggódtam magam. Ma vagyok a műtét után 12 nappal és már eléggé jól látok. Még nem kristálytiszta. Nekem is itthon kell maradnom még egy 3. hetet és táppénzen vagyok sajna...:S nekem kábé a 7.8. napig volt olyan homály, hogy nem láttam és a tv-t is csak napszemüvegbe. De utána rohamosan megindul és minden nap jobb lesz. Kinek hogyan gyógyul. Nekem például nagyon lassan azt mondta a Dr. Nő. De nekem plusz 5-ösek voltak a szemeim szal elég szerencsés vcagyok hogy meg tudták csinálni. Nekem az Optik-Mednél el sem vállalták. Én a Focus-Medhez mentem amúgy. Szóval türelem jobb lesz az csak várjon. -
ametiszt9 #799 Ádus 1987!
Nekem nem raktak fel lencsét, az első 3 nap nagyon kellemetlen volt most már alakul, de még nagy töri. A látásom még homályos de már kezd alakulni. Sajnos azt mondta a Dr. Nő, hogy olvasáshoz kell majd szeműveg és ez így is van, mert közelre nem látok. Köszi a segítséget. -
fsb #798 Sziasztok.
Egy kis infot kérnék töletek.
Édesanyámat 8 napja mütötték meg az Optik-Mednél PRK eljárással.
A műtét elött közelre jol látott, de a mütét után rosszul lát közelre, és távolra is. 8nap után még olyan rosszul lát hogy nem tud menni dolgozni, és kétségbe van esve, hogy mivan ha nem sikerült a mütét. Esetleg ez normális dolog hogy nem lát sehova se még jól?
Azért én irom ezt a hozzászolást is, mert a számitógép billentyüit se látja. Összefolyik neki.
Kb mennyi idö elteltével várható hogy jol fog látni?
Amiket tapasztal az normális?
Elöre is köszönöm a válaszokat. :) -
Ádus1987 #797 ametiszt9!
2 hétig semmi képen nem érheti víz. Levették már a lencsét? Na mert az utána levő 1-2 nap az pokoli, de tényleg olyan fájdalmat még nem éreztem. De kábé 1 hét után nekem már egyáltalán nem volt érzékeny a szemem a fényre csak picit. Arról, hogy mikor fogsz élesen látni meg nem tudok semmit mondani mert nekem most kedden lesz 2 hetes a műtét de még mindig nem éles. Persze fényévekkel jobb mint anno az 5 dioptriás szemem amikor levettem a szemüveget. Menni nem tudtam mert nem láttam :) még 1 hetet itthon kell maradnom aztán mehetek dolgozni. -
#796 Nekem a kontaktlencse levétele utáni 3. napon múlt el ha jól emlékszem.Konkrétan előtt nem is tudtam kinyitni a szemem két napig... -
ametiszt9 #795 Sziasztok!
Nekem most szerdán volt prk műtétem. Ha valaki tudna abban segíteni, hogy mikor érheti víz a szemem, /mosakodás/ mikor nem fogja bántani a szemem a fény, mert még mindig lehúzott redőnyökkel vagyok, és mikor múlik el ez a törő érzés a szememben? Kedden kell mennem ellenőrzésre.
Köszönöm. -
Ádus1987 #794 Ja amúgy amikor belecsöpögtetek igen, akkor nem az hogy élesen látok de egy kicsivel jobban mint amúgy. -
Ádus1987 #793 issti!
Szerdán voltam az egyhetes kontrollon a jobb szememen már csak hámsodralék van de a balt be sem olvasta még a gép, mert olyan hepehupás. Azt mondták ezért kell mennem holnap, szombaton is. Nem csak 1 hónap múlva. A múlt hét pénteki lencselevétel óta napi 3x reggel délben este kell a tobradex és a corneregel hámosító cucc. 2 óránként mondták a műkönnyet és nekem a systane-t írták, azt is használom. Becsülettel betartom a 2 órát és a napi 3-at is a többivel. Az a baj, hogy már 2 hete vagyok betegállományban. És már főnököm kérdezte mikor tudok már menni. Én meg mondtam, hogy jövő héten már tuti. De elég homályos a látásom ahhoz, hogy ha ilyen marad hétfőig ne tudjak menni és már nagyon kellemetlen nem beszélve a pénzről ami jóval kevesebb így...:S a munkámban szükség van a szememre nagyon szóval ha nem látok nem fogok tudni menni. De hétfőre már 13 nappal leszek a műtét után csak fogok már rendesen látni?! Már most jóval jobban látok mint régebben szemüveg nélkül, de már jó pár napja ilyen és nem javul. Azért parázom, hogy nem lehet, hogy így marad -e? Anyum meg mondta, hogy gondoljak vissza arra milyen jól láttam amíg fent volt a védő lencse, biztos sikerült a műtét csak idő kell. Na mindegy. A válaszod amúgy köszönöm. Meg a következőt is előre. -
issti #792 Ádus1987!
Ne aggódj, mindenkinél kicsit másképpen gyógyul. Miután behámosodott elkezdenek rendeződni a sejtek ezért néha kicsit jobb, néha rosszabb.
Ha cseppentesz, utána pár mp-ig nem tisztul ki a látásod?
Én most vagyok 2 hetes PRK, és napról napra változik. Tegnap már egész jó volt, ma pedig összefolynak megint a betűk kis kettőslátással.
Ahogy lassan kisimul a hám egyre jobb lesz.
Nekem ez már a harmadik! PRK-m, úgyhogy van tapasztalatom.
Milyen műkönnyet, és gélt használsz? Én már mind kipróbáltam amit csak lehet kapni, és nagy különbség van köztük! Mást érdemes használni az elején, és később.
A Tears NaturaleII, Humalac A-B nem sokat ér az első hónapban annyira híg.
A Systane meg nem tanácsos amíg ki nem simul a hám.
Próbáld ki a Genteal-t, nekem az volt a legjobb az első hetekben. -
Ádus1987 #791 Úgy izgulok már. A műtét utáni 9. napnál tartok és még mindig eléggé homályos minden. Jobb már lényegesen mint régebben szemüveg nélkül, de olvasni például csak akkor tudok ha eléggé közel tartom a papírt kábé 10-15 centire az ilyen átlag kisebb fajta tv újság betűket. Amikor még rajta volt a lencse akkor marha jól láttam de mióta levették...:S nem tudom mi van már de kicsit félek, remélem sikerült a műtét :S -
Ádus1987 #790 Köszönöm szépen. :) A cseppeket nagyon komolyan betartom. Mondhatni percre pontosan :P A pénteki lencse levétel óta napi 3x kell a Tobradex gyulladás csökkentővel meg valamilyen hámosító géllel. A műkönny az maradt 2 óránként. Az uv védelmet is betartom, még most a szakadó esőben is napszemüvegben megyünk vásárolni. Csak itthon veszem le. De a tv-t meg a monitort még így is azzal nézem. Bár a fény már egyre inkább nem zavar. Mára mondhatni egyáltalán nem. Jövő héten szeretnék már menni dolgozni az a "baj" és sajnos a szememre elég nagy szükség van bent...:S már így is ez a 2. hét hogy táppénzen vagyok. És annyira nem fizetik jól -
#789 Még ne várj csodát, de lassan és észrevehetően tisztulni kezd majd. Ne feledd a szemedről lekaparták a hámréteget. Képzeld, hogy ugyanúgy az ujjad végéről is megteszik, azt sem használnád alig egy hét múlva és a bőröd sokkal több idő után állna vissza az eredeti állapotra, addig látszana a hámhiány nyoma. Szóval türelem.
Fontos. A cseppeket és az UV védelmet vedd komolyan. -
#788 Szia!
PRK-rol nem tudok nyilatkozni.
Lasik esetében gyakorlatilag másnapi kontrollra már simán levezethettem volna a 80-an kilométert.
Szerintem már akkor tökéletesen láttam.
Novemberben lesz egy éve hogy műtöttek, azóta nem javult, de nem is romlott.
Stabil 120%. -
Ádus1987 #787 Sziasztok! Aki már átesett a kezelésen megmondaná nekem mennyi idő míg az ember élesen lát? Kedden műtöttek PRK hullámfrontossal. +4,5 és +4,75-ös voltak a szemeim. Péntek délután levették a lencsét. A szombat az nagyon fájdalmas volt nem kívánom senkinek. bAzóta a fényérzékenységem jobb lett. A tv-t és a monitort már napszemüvegbe tudom nézni. Viszont eléggé homályos minden. Körülbelül olyan mint régebben szemüveg nélkül. Mennyi idő mire tisztán látok? Végülis már kereken 1 hete volt a műtét?! :S -
#786 Amit a szélvédőkön lilának látsz az az üvegre felvitt fémgőzréteg, melynek hővédő szerepe van. Többnyire a Renault-kon van ilyen. Bosszankodnak is a többen, mert megakadályozza a szélvédő mögé helyezett GPS-k működését. -
Thanatos #785 -1 dioptria az szerintük 100%-os?? azért ez kicsit furcsán hangzik nekem -
Jacky #784 Aug. 31-én megvolt a műtét a Saint James-ben. Érdekes volt, nem tudtam, hogy mielőtt lézerezik, még lekaparják a hámréteget .. Furi volt látni, meg érezni, de nem fájt.
Miután megvolt a kezelés, már jobban láttam, persze még a fények körül körkörös fényudvarral, de már tudtam közlekedni szemüveg ill. lencse nélkül. Azért a biztonság kedvéért taxival mentem haza.
Ez egy keddi nap volt, aznap és szerdán nem fájt, na de csütörtökön kezdődött és még pénteken is fájt, mikor levették a védőlencséket.
Bal szemem okés volt, jobb szememen pici hámhiány volt, ezért még a hétvégén tovább kellett használnom a Ciloxant, a Flucon mellett. Hétfőtől már csak a Flucont kellett naponta 5-ször.
Csakhogy a hámhiány miatt még a hétvégén is fájt a szemem keményen, szombaton és vasárnap is. Hétfőre elmúlt, akkor már okés volt.
1 hónap múlva kellett visszamennem, a bal szemem átment picit pluszosba +0,25 , a jobb szememen maradt -1 dioptria. Összességében azt mondta a doktornő, hogy közel 100%-os lett.
Tényleg jól is látok, mivel a bal szemem a fő, a jobb mindig is alárendelt volt, ráadásul más gondok is voltak vele (szemtengely, zöld-piros tévesztés stb.)
Összességében elégedett vagyok, mivel -6,5-ről lett ennyi.
Jól látok, és ami a fő, nem kell szemüveg!
Még annyit, hogy az elején 2 hétig homályosan láttam a számokat és a betűket a monitoron, de mostmár ez is rendben van.
A kezelés előtt vettem egy nagyon jó napszemüveget a Szent I. körúton 13k-ért és bemérettem a Saint Jamesnél, azt mondták nagyon jó rajta az UV-védelem. Érdekesség: látom az autók szélvédőjén, melyiknek milyen erős UV-védelme van. Amelyiken van, azt lilának látom :) -
seresné #783 Sziasztok a műtét rendbe ment mint már írtam is vasárnap ,hétfő minden oké majd jött a kedd a lencse levétel na hát nekem nem tudták levenni mert hiányzót a hám még egy napot rá húztam szerda fekete leves....nem hámosodott vissza egyik részen másik részen meg rá szívódott elérzéstelenítették majd leszedték fájni nem fájt,csak annyi cseppet kaptam hogy rosszul lettem ...mivel hám hiányos a szemem bele nyomtak valami krémet és leragasztották ,nem lehetett az nap kinyitni hát az brutál egy érzés ,,,mindezek után most elvileg 100%én nem érzem majd 3 hét múlva kell menyek .azt elmondom még hogy soha az életbe nem műttetném meg újra pedig nem fájt kibírható volt csak az első fele ennyire sem volt gáz...hiába mondták hogy ugyan azt a réteget szedik le és nem lesz semmi .a jobb szemem 90%viszont nem is műthető ha én akarnám akkor se mert nem éri el a réteg vastagságot ami elvileg fél év után el kéne .....na kitartást mindenkinek -
Jacky #782 Aug. 31-én megyek a St. James-be. Majd beszámolok. -
seresné #781 Na meg volt a második túl éltem és mivel csak az egyiket csinálták így félszemmel még látok is valamit .A műtét nem fájt sőt szombat vasárnap ici picit volt kellemetlen ,na ma aztán rá tett egy nagy adagot mikor csöppentek TobraDex utána nagyon fáj csíp meg minden erre nem emlékeztem hogy ilyen szar volt mindegy valahogy kibírom mindenkinek kitartást -
chat23noir #780 Az előbb kifelejtettem, hogy ezt az eredményt -5.00 és -3.75-ös szemüvegről hozták ki nekem tökéletesre. Szerencsés voltam, mert az eredményeim alapján bármelyik műtétet választhattam. Rám bízták a dolgot. Persze közös megbeszélés után. Az Optimumnál nagyon készségesek, bármikor lehet velük egyeztetni, ha valami problémás. -
chat23noir #779 Sziasztok!
Régóta olvasgatom ezt a topikot, és sokszor hozzászóltam volna, de mindig elmaradt. Most viszont láttam, hogy az Optimumról ismét szóba került. Idén januárban voltam náluk LASIK műtéten, és én teljesen meg voltam/vagyok elégedve velük. Szinte tökéletesen látok azóta is, némi csillogás esténként, de már az sem feltűnő, nem kell vele foglalkozni, és akkor előbb utóbb meg is szűnik. Műkönny az van még, de semmi egyéb (ez viszont nagyon praktikus és hasznos, és nem probléma egyáltalán.) Egy napos kontrollon nekem 50% és 90% volt a látásom, ez azóta csak javult, az 1 hetesen már 90-100% és 100% volt. Az 1 hónapostól kezdve folyamatosan 120% mindkét szemem. Kíváncsi leszek most a legújabbra, 28-án megyek majd a hat hónapos kontrollra. El sem hiszem, hogy már hat hónap eltelt azóta. Én nagyon régóta tervezgettem ezt a dolgot, hiszen 18 év szemüveg után tökéletes szabadságot kaptam. Örök hálám érte mindenkinek, aki segített így vagy úgy. Én mindenképpen elégedett vagyok, erre vágytam, sikerült, csak egyet sajnálok, hogy nem sokkal hamarabb sikerült ezt a dolgot nyélbe ütni. Szóval hajrá mindenkinek. Aki gondolkodik, gondolkodjon, de ne sokáig, mert az idő telik és az érzés az tuti, hogy nem kell szemüveg... Hajrá Optimum, profi csapat.
Üdv mindenkinek. -
gyro2 #778 Én meg még várok szeptemberig a másodikkal ;)
Majd figyelem a beszámolotokat.
Szoritok nektek. -
Morningrise #777 Seresné: szorítok neked! Remélem, most már tényleg meglesz a sasszem és minden rendben lesz a második műtét során! Várom a beszámolót.
Én még augusztusig várok a döntésre: lesz-e 2. műtét vagy sem. -
#776 Szia!
Volt már elég sok szó a klinikáról!
Csak annyit írj be a keresőbe lent az oldalon hogy " Optimum" és az összes hozzászólást ezzel kapcsolatban olvashatod ! -
seresné #775 Sziasztok megszületett a döntés bal szemem 1,5 re romlott vissza megműtik garanciába hétfőn voltam nagy vizsgálaton és ma megyek 14 20ra nem kell fizetni semmit,125%ígértek és újra él a garancia na majd jelentkezem -
bajbiiika #774 Sziasztok!
Én augusztus 13-án megyek szemműtétre az Optimumba. PRK lesz, azt viszont nem nagyon tudom eldönteni, hogy legyen-e hullámfront elemzés ( ami rátesz 40ezret) vagy se. A doktornő szerint nem változtat sokat a látásomon. Engem viszont érdekel, hogy akkor az optik-med például miért nem végez hullámfront nélkül műtétet?
Ha valakinek van tapasztalata az Optimummal kapcsolatban, megosztaná velem?:) -
Morningrise #773 Szerintem ez kevés. Vinned kell magaddal is a szemcseppet. Nekem hétvégéken annyira felmelegszik a táskámban (Strandon, belvárosban), hogy konkrétan nem is érzem a cseppentést, olyan meleg a szemcsepp... :s -
#772 Keresni kell egy helyet, ahol 25°-nál hidegebb van, spájz vagy hasonló. Ha nincs, akkor viszont tényleg kellemetlen. :( -
gyro2 #771 csak egy "érdekesség"
Az eggyik szemcseppre az volt irva hogy Legfeljebb 25 C' -on tartható és hütöszekrényben nem tárolható.
Akkor mit csináljak ha a lakásban is ennél joval melegebb van?
Lehet ez is közrejátszik? -
gyro2 #770 © Morningrise:
-Mindent ugy csinálok ahogy előirták. És bizok benne hogy még változik, joirányba.
-Garanciára nem tértünk ki , mert annyira magabiztosan mondták hogy ilyen kis diopriánál, 100% -os lesz.
Szegeden a KlinKFT -nél.
Amikor azt mondta ujra kell müteni, akkor kérdeztem meg hogy ez garanciális "javitás" lesz ugye ? Válasz: -Nem, minden egyes ujramütés 20e ft.
Ahogy nézegettem a mütétem napján hogy szinte futoszallagon mennek az emberek és pörgetik a százezreket , hogy nem hiszem hogy a cégnek ennyire szügsége lenne a +20e ft -ra. Szerintem simán beleférne nekik garanciába az összes iylen ujramütés, hamár ugyis "annyira sikeres mind" . Vagy mégsem ? Lehet elég számos esetben kell ujra müteni, és a sok 20e összeadodva már nem is olyan apro pénz?
Rákérdeztem hogy az ujramütésnél nem fogják mégjobban megvékonyitani az amugy is megvékonyitott szaruhártyát? Válsz: -ááá ez alig pár mikron.
Azt a felső réteget szedik le ami azota képzödött.
Továbra is bizok benne hogy mi vagyunk az elenyésző pár % akinek nem ugy sikerült ahogy szerette volna.
Akiknek meg sikerült azokkal meg tudok együtt örülni mert tudom milyen érzés ujra kristálytisztán látni.