lézeres-szem-műtét
  • Morningrise
    @gyro2:
    Először is azt szeretném javasolni, hogy csinálj úgy mindent, ahogy előírták, vigyázz a szemedre és légy türelmes. A PRK-soknál nagyon nagy ingadozások is előfordulhatnak az első 6 hónapban, fél évig nem tekintik "beálltnak" az eredményt. Szóval még bármi lehet, ne keseredj el. Inkább gondolkozz pozitívan, sokat jelent.
    Ettől függetlenül nem jó hír, hogy az orvosok sem bíztattak.... :s

"Felajánlották az ujramütést +20e -ért a -1.00 szemre"
    Mennyire vállaltak garanciát??? Ilyen kis induló dioptriánál gondolom, min. -0.5. Tehát nem lenne szabad egy fillért sem kérniük az újraműtésért!!! Menyik klinikán volt ez? :o

"De aggályaim vannak, ha az első mütét után visszaromlott ismeretlen okok miatt. Akkor mi a biztositék arra hogy a második sikeresebb lesz?"
    Semmi, nincs garancia. Ahogy írtam, nekem is ilyen értékekre romlott vissza, mint neked (igaz, -7.5-ről indultam) és azt mondták, mivel ennyire jó a szervezetem ellenálló képessége, gyógyulni vágyása, így egyáltalán nem garanálják, hogy a 2. műtét után nem jutok-e vissza ide.

"Vagy talán megse állunk a sokadik mütétig ? :S"
    Nincs sokadik műtét. Az első minimális kockázat, a második már durvább, mert eleve vékonyabb a szaruhártyád,, amit ismét kapargatni kezdenek, hamradik műtétet pedig csak nagyon indokolt esetben végeznek el, de még nem hallottam olyanról, aki bevállalta volna a 3.-at. Túl veszélyes.

"Sajnos nem nagyon találtam ezenkivül olyan forumot ahol a romlásrol lenne szó, mindenhol csak dicsérik a lézeres szemmütéteket."
    Igen, nem is értem, kinek az érdeke ez, de tényleg így van. Mikor én szóvá mertem tenni a saját esetemet, két személyes ismerősöm és néhány fórumon olvasott visszaromlásos történetet más fórumokon, azonnal a torkomnak estek, hogy miért hibáztatom az orvosokat és mindenkit azért, mert az én hülye kis szervezetem ilyen ellenálló és visszaromlott a szemem. Persze ez nem volt válasz az említett esetekre, de egy életre elvették a kedvem, hogy még egyszer hozzászóljak. ÉS szerintem mindenki így jár, aki nem dícséri a műtétet.