lézeres-szem-műtét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Viszont. A PRK mûtét után kb. egy-két hétig az olvasással lehet, hogy lesznek gondok (az elsõ 3-5 napban biztos), ezért a tanulásban ez az idõszak valóban problémás lehet, ezt nem árt figyelembe venni.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ill. a prk kezelés után 6 hónapig szigorúan kötelezõ-e a napszemüveg használata vagy 3-4 hónap után már kicsit lazábban is lehet e venni?
Nem kell felni, nem fogok semmi örültsegre vetemedni elkeseredesemben. Csak tudni akartam, hogy ez igy tenyleg termeszetes jelenseg-e vagy akar a doki a sajat mühibajat akarja eltusolni...
Az erdekes, hogy belekapni veletlenül pont a jobb szemembe kaptam, a bal az eddig valahogy meguszta, megis az a gyengebb. Különben van itthon snellen tablam, amivel eleg jol meg tudom allapitani, hogy javult-e vagy sem. De persze a legtisztabb ha megbeszelek köv hetre egy idöpontot a dokinal, es persze kivarok. Remelem azert a 3 honap utan beall mindkettö egy kemeny 100%-ra 😊
Boldog Husveti Ünnepeket mindenkinek!
Ezen szemtréning és hasonlóak nem segítenek, mert a szaruhártya hegesedése a kiváltó ok, azt pedig az eféle dolgok ugye nem befolyásolják.
Az érzés keveset jelent egyébként, ami mérvadó, ha normális helyen (optikusnál, orvosnál vagy szemészeten vízus táblával) ellenõrzik.
A lehetõségek egy laikus (ie.: nem szemorvos) szemszögébõl:
1.: Tényleg ennyire különbözõen gyógyul a két szem. Egy-két hónap után fogsz erre választ kapni. A szemed még csak most gyógyul, és sokat változik az elkövetkezõ egy-két hónapban (nekem 1 hónaposan kb. 20% különbség volt a két szemem között, most három hónaposan az eltérés nem mérhetõ, mindkét szemem 100%-os).
2.: A bal szemedet valami károsodás érte. Ha a lézeres klinika volt az, ahol ellenõrizték, ott valószínûleg felfedezték volna ennek nyomait. Ilyesmi lehet az, hogy valami károsította a hegesedõ hártyát (belekaptál a szemedbe, UV sugárzás érte, stb.). Ez esetben szintén csak követni kell az utasításokat, és remélni, hogy lassan a bal szem is beéri a jobbat a hegesedés terén.
3.: Valami okból az egyik szemed tényleg rosszabb, mint a másik. Erre példát én is tudok, de ott nem egy hónaposan, hanem (talán két évvel?) a mûtét után már egészségesen kezdett el az egyik szeme romlani, ráadásul úgy, hogy addig a két szeme mindig azonos dioptriájú volt.
Akár hogy is, én azért azt javaslom, hogy ilyen esetben keresd fel a klinikát, kérj konzultációt. Ha egy hete voltál vizsgálaton, akkor 3 hét múlva amúgy is mész megint, tehát "viszonylag" hamar amúgy is kiderül, hogy javult-e vagy romlott a helyzet.
A kétségbeesésben bevállalt varázsmegoldások viszont sokszor inkább rontanak a helyzeten, mint használnak, így én azt javaslom, hogy elsõ körben nyugodj meg, és hideg fejjel gondold át a dolgot. 😉
A St. James Klinikáról ahogy nézem 2009. Júniusától lehet információkat találni, tehát viszonylag új szereplõk a piacon. Annyiban eltérnek a "hagyományos" lézeres klinikáktól, hogy átfogóbb szemészeti vizsgálatokat és mûtéteket vállalnak, tehát például foglalkoznak mûlencsével, szürke-hályoggal, lézeres szemfenék kezeléssel, stb.
Miután itt eddig nem kerültek szóba, kétlem, hogy bárkinek is lennének tapasztalataik velük kapcsolatban, ettõl függetlenül az áraik normálisak, és a fotók alapján a berendezések, az egész klinika is rendben van. Annyiból elõnyös lehet megpróbálni, hogy náluk valószínûleg nincs olyan hosszú várakozási sor mint az Optik-Mednél vagy a Focus-Mednél, tehát kevesebbet kell várni.
Õszintén, ha most per pillanat gondolkodnék azon, hogy hova menjek, és náluk egy héten belül adnának idõpontot, míg az Optik-Mednél egy hónapon belül nincs idõpont, és tuti adnék nekik egy esélyt...
Én még mindig kitartóan várom az április 12-t...
Amúgy így két hónappal utána sem szûnt még meg ez a vacak fény-torzulás(vagy hogy hívjam...) éjcaka. Te hogy vagy ezzel? nálad már okés?
Én két hét után vezettem ár éjjel. Nem azt mondom, hogy nem zavart egyáltalán a szembejövõk fényszórója, de elviselhetõ volt azért bõven. Kb. egy hónap után egyáltalán nem okozott problémát.
Felkészülés a mûtét utáni napokra:
- minden bútort elpakolni a vonulási útvonalból
- felkészülni 3 napnyi zenével(mondjuk én hangoskönyvet hallgattam)
- beszerezni pár altatót(minél többet alszol annál kevesebb kellemetlenséget kell elviselned)
- sok sok zsebkendõt vegyél
- intézd el, hogy legyen egy hely, ami a legnagyobb napsütésben is vak sötét, hogy el tudj oda menekülni, ha épp olyanod van
- 100% UV szûrõs napszemcsi beszerzése, de olyan ami a szemedet teljesen takarja és ne olyan, ami fölött, alatt, mellett besüt a nap... mivel akkor kidobott pénz a mûtétre és a napszemcsire
- nem baj, ha valaki ott van veled 24 órában. Egyszerûbb ha õt ugráltatod, mint hogy Te tapogatózol félvakon😊
3 nap után már minden okés lesz tuti. én pl. a 6. napon már vezettem
De arra készülj fel, hogy 1-2 hónapig nem fogsz tudni vezetni éjjel, mivel a fények nagyon zavaróak.
Bízom abban, hogy én az az egyén vagyok, aki könnyedén átvészeli <#awink>#awink>
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
Két hét múlva megyek vizsgálatra a Optik-Medhez. A kérdésem az, hogy a PRK után fájdalomcsillapításhoz õk milyen gyógyszert adnak? És ti mit használtatok, esetleg?
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
Igazándiból nem bánom, a lényeg, hogy jó legyen a szemem - ha meg ehhez napszemüveg kell, hát akkor hordok 😊
Nekem Lasik mûtétem volt és egyetlen percre sem viseltem utána napszemüveget.
Aleana meg ha jól olvasom Intra Lasik mûtéten fog átesni.
Neki meg pláne hogy nem kellene hordania minden körülmények között.
De hozzáteszem az én mûtétem Novemberben volt akkor nem igazán volt napsütés.
Nyilván tûzõ napban én is felvettem volna, de akkor mûtét nélkül is hordom.
A napszemüveg tartós viselése a PRK mûtét velejárója.
De persze mindenki úgy biztosítja be magát ahogy gondolja.
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Márka terén szerintem nem érdemes kötõdni, olyat vállasz, ami tetszik, ami jól fed, és nem utolsó sorban, ami azért elég strapabírónak néz ki. Feltehetõen egy-két hónapon át még te is csak napszemüvegben mész csak ki nappal a levegõre, a sok fel- és levevés a gyengébb szerkezeteket megadásra kényszerítheti. Kerüld az olyanokat, amelyek már próba közben érezhetõen "kotyognak", vagy láthatóan nagyon vékony anyagból van a száruk és a szár illetve a keret csatlakozása.
Még valami: tudtok nekem valamilyen szemüveget ajánlani? Melyik márkát érdemes nézni, mit figyeljek nagyon azon kívül, hogy 100% UV szûrõs legyen...
Jó lenne valami emberi árkategóriában maradni...
Voltam ma vizsgálaton az Optik-Mednél, és ha minden jól megy, akkor úgy tûnik, áprilisban megyek Intra Lasik mûtétre.
Vannak tanácsaitok a mûtét elõttre? Olvastam, hogy érdemes vitaminokat, erõsítõket szedni.. Errõl tudtok mondani valamit?
1. Olvasd végig ezt a fórumot
2. Kérdezz bátran, bármirõl
3. Menj és nyugodt szívvel vállald a beavatkozást
4. Fedezd fel milyen jó az élet szemüveg nélkül😊
még kérdés?😊
Nagyon sok tanácsot talál benne pro és kontra.<#wave>#wave>
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
mirmilla: Napszemüveget csak kint kell viselni, azt is csak napsütésben, tehát borongós idõben nem. Mivel az ablaküveg az UV sugárzás nagy részét kiszûri, így bent nem kell hordani.
Hapszi: 18 éves vagy és megcsinálják a mûtétet? Melyik klinikán voltál és milyen dioptirád van?
CIFU: 2 hónapos kontrol? de hisz téged December 17-én mûtöttek. Hogy repül az idõ😛
10.-én kellett volna mennem 2 hónapos kontrolra, de sajnos nem jutottam el, másnap akartam felhívni õket új idõpontért, de az összes Optik-Med-es papírom 30km-re volt tõlem. Internetem volt, az új desingos oldalon lévõ számot nem vették fel, hát ide kiáltottam rémületemben. 😄
CIFU: érdekes az új design, nekem a régi jobban tetszett, egyszerûbb volt és könnyen megtaláltam amit kerestem. Amúgy mi volt, olyan égetõen fontos?
Tegnap voltam az elsõ hónapos kontrollon! Jelenleg az esti fény-probléma még megvan, de az természetes. Ami zavaró számomra, hogy estefelé hirtelen megromlik a látásom… Ezzel nem igazán tudott mit kezdeni a dokinõ, majd meglátjuk, lehet elmúlik… Elvileg 100%os a szemem, bár már nagyon erõlködve olvastam el a betûket… tehát én egy picit aláraknám. Fõleg, mert után megnéztük a szememet és +0,5ös dioptriával jobban láttam. Megjegyzem -8 -ról indult a játék. Most mondjam, hogy nagyon örülök?😊 Jobban örültem volna, ha nincs az a +0,5 dioptria.
Most már csak 4x kell csepegtetnem és amúgy minden rendben van. 1 hónap múlva újra randi a dokinõvel😊
Még úgyis megyen az Optimumba is majd késõbb 😊