lézeres-szem-műtét
  • Morningrise
    Nekem a két hónapos kontrollon megállapították, hogy semmi nem változott, maradt a -0.75 és -1 dioptria. Gyógyszemüvegben a -0.5 lencsével mindent simán leolvastam amúgy. Kérdeztem, hogy számíthatok-e még változásra, mondták, hogy nem hiszik, de többet nem mert nyilatkozni az orvos, mosta kezeit és mondta, hogy egy hét múlva visszajöhetek konzultálni a műtétet végző orvossal, ha akarok. Akartam, persze. Legalább tudjam, hogy én mindent megtettem.
    Szóval rá egy hétre találkoztam a műtős orvossal, azt mondta, hogy az IL-lel műtött szem becsapja a gépi mérőt és magasabb dioptriát mutat, mert a gép beméri a nem műtött területet is. Mindegy, hosszan beszéltünk még erről, mi lehet és miért. Abszolút nem zárkózott el az újraműtéstől, garanciától. Mondta, hogy ha lehet és érdemes, akkor csináljuk mielőbb, mert annál könnyebb a lebenyt újra felemelni, minél közelebb van az újraműtés az első műtéthez. Abban maradtunk, hogy aug. végén visszamegyek, csinálunk egy pupillatágításos vizsgálatot (amit a műtét előtti alkalmasságin csinálnak mindenkinek), ez mutatja meg a valódi dioptriát, hogy van-e mit újraműteni. UGyanis az is lehet, hogy a sok gép előtti munka miatt lusta a szemem távolra fókuszálni és nem a dioptriával van a gond. Illetve erősebb műkönnyet is adott (Systane-t, amit végül nem vált be, így most Optive műkönnyet és este Corneregel szemgélt használok), mert a szemszárazság miatt is lehet életlen a kép.
    Két hónap múlva jelentkezem újra, neked szurkolok és írj majd te is, hogy mi volt.