lézeres-szem-műtét
  • Morningrise
    Mindenképpen jelzek, de sajnos addig még sokat kell várnom. :( 14-én megyek csak legközelebb. (Bár addig megint beiktatok egy független optikust).
    Egyébként ezt az "irigységet" megértem, engem is marhára bosszant, hogy másoknak olyan szuperül sikerült, nekem meg egy hét tökéletes látás adatott csak a műtét után.
    Amúgy ha szétnézel más fórumokon, ott is elég sok negatív tapasztalat van, meglepően sok (ha műtét előtt olvasok ilyeneket, lehet, el sem megyek). Vannak olyanok is, akiknek már újra műtötték (3.5 dioptriát romlott vissza az úr szeme), de sajnos másodszor sem lett tökéletes neki.
    PRK-nál biztos bátrabban belevágnék én is egy ismételt műtétben, pont ahogy írod, ott "csak" újra dörzsölik a szaruhártyát.
    De IL-nél felvágják a lebenyt, majd visszahjtják, ami csak megtapad, de sose forr vissza. Így necces ismét felszakítani ugyanazt az instabil dolgot. Nem hiszem, hogy bevállllnám.
    Ja azon a bizonyos másik fórumon az újraműtött úr azt írta, hogy 1-1.5 dioptriát simán vissza tudnak állítani szemcseppekkel is, most erről a lehetőségről faggatom (és felírtam a kontrollon megkérdezendő dolgok listájára is. :D)