lézeres-szem-műtét
  • Morningrise
    Hehe, akkor bizony én következtem utána, én 9-re mentem. Az előttem levők közül csak egy egyetemista lányra emlékszem, akit a barátnői kísértek el. Mintha jogász tankönyvet olvastak volna... Ha nem ő vagy, akkor nem emlékszem rád. :)
    A dioptriára nyugodtan kérdezz rá, először engem is nagyon zavart, hogy csak százalékokat mondanak, úgyhogy az egyhónaposon már konkrétan rákérdeztem, hogy mit is jelent ez a 70%. Vagy menj el egy független optikushoz és csináltass ott is egy vizsgálatot. Én ezt is megtettem, ugyanis erős fenntartásokkal kezeltem, hogy az OM dokinő szerint a 70%-os látás csak -0.5 dioptria. Hááát, a saját optikusom bizony -1.25 és -1.75 eredményt mért. Nem kérés, hogy kinek érdeke pozitívan ferdíteni. :(
    Bizony, engem sem vizsgált még kétszer ugyanaz az orvos, erre panaszkodtam is egy másik lézeres fórumon, ahol azt tanácsolták, hogy nyugodtam kérjem kontroll időpontkor, hogy melyik dokit választom és akkor ahhoz adnak időpontot. Tényleg az a baj, hogy az OM futószalagon, rutinból végez mindent, ha te nem állsz ki magadért, ők nem fogják a kedvedet lesni. Persze könnyen beszélek, én sem szoktam túlságosan erőszakos lenni, de ezek után bizony megfogadtam, hogy a kéthónapos kontrollra már felkészülten megyek, előtte ismét csináltatok független vizsgálatot, kérem, hogy mondjanak dioptriát és ha tovább romlik, akkor végre kérdőre merem őket vonni. Csak mi gondoskodhatunk magunkról.
    A jogsihoz pedig: szintén egy másik fórumon azt mondták, hogy csak az a lényeg, a két szemes látásélességed meglegyen 50%, arra már lehet jogsi nélkül vezetni (kérdés, hogy érdemes-e, szerintem elég veszélyes). Nem hiszem, hogy külön-külön számítana, elvégre két szemmel nézel vezetés közben.
    Neked pontosan hány dioptriáról indultak és mennyi a két szemed százaléka külön-külön?