lézeres-szem-műtét
-
Ami pedig a saját esetemet illeti, én is most voltam kontrollon, és vizsgálaton, mivel a bal alsó szemhéjon megjelent egy kis duzzanat. A helyi szemorvoshoz elmentem, felírt egy szemkenőcsöt, viszont azt mondta, hogy amíg ezt használom, a bal szemembe ne csepegtessek. Erre némileg óvatosan írtam egy e-mailt az Optik-Mednek, hogy van egy ilyen problémám, ezt írta és javasolta a helyi szemorvos, mi a véleményük erről, illetve szükségesnek tartják-e, hogy bemenjek hozzájuk vizsgálatra. Még aznap délután visszahívtak, hogy mindenképpen menjek be, és addig mellőzzem a szemkenőcs használatát. Az ő vizsgálatuk sem mutatott mást (amúgy most 110 és 120% a két szemem, lassan 6 hónappal a műtét után), de felírtak egy plusz szemcseppet (Tobradex) a szaruhártyán lévő apró homályok (haze) kezelésére, és Tobradex (nem elírás, ugyanaz a gyógyszernév) kenőcsöt a szemhéjon lévő duzzanatra.
Persze meg kell jegyezni, hogy 6 vagy 7 éve volt már hasonló duzzanat a szemhéjamon, de az ráadásul be is tokozódott, szóval a végén fel kellett vágni műtétileg - ezért is mentem egyből orvoshoz, mikor láttam az elváltozást.