lézeres-szem-műtét
  • [NST]Cifu
    Berátomnak elég decens (-7 dioptriás) szemeivel is volt hasonló, az egyik szeme gyorsabban gyógyult mint a másik, igaz nem ilyen drasztikus különbséggel (100% és 120% volt nála, ha jól rémlik).

Ezen szemtréning és hasonlóak nem segítenek, mert a szaruhártya hegesedése a kiváltó ok, azt pedig az eféle dolgok ugye nem befolyásolják.

Az érzés keveset jelent egyébként, ami mérvadó, ha normális helyen (optikusnál, orvosnál vagy szemészeten vízus táblával) ellenőrzik.

A lehetőségek egy laikus (ie.: nem szemorvos) szemszögéből:

1.: Tényleg ennyire különbözően gyógyul a két szem. Egy-két hónap után fogsz erre választ kapni. A szemed még csak most gyógyul, és sokat változik az elkövetkező egy-két hónapban (nekem 1 hónaposan kb. 20% különbség volt a két szemem között, most három hónaposan az eltérés nem mérhető, mindkét szemem 100%-os).

2.: A bal szemedet valami károsodás érte. Ha a lézeres klinika volt az, ahol ellenőrizték, ott valószínűleg felfedezték volna ennek nyomait. Ilyesmi lehet az, hogy valami károsította a hegesedő hártyát (belekaptál a szemedbe, UV sugárzás érte, stb.). Ez esetben szintén csak követni kell az utasításokat, és remélni, hogy lassan a bal szem is beéri a jobbat a hegesedés terén.

3.: Valami okból az egyik szemed tényleg rosszabb, mint a másik. Erre példát én is tudok, de ott nem egy hónaposan, hanem (talán két évvel?) a műtét után már egészségesen kezdett el az egyik szeme romlani, ráadásul úgy, hogy addig a két szeme mindig azonos dioptriájú volt.

Akár hogy is, én azért azt javaslom, hogy ilyen esetben keresd fel a klinikát, kérj konzultációt. Ha egy hete voltál vizsgálaton, akkor 3 hét múlva amúgy is mész megint, tehát "viszonylag" hamar amúgy is kiderül, hogy javult-e vagy romlott a helyzet.

A kétségbeesésben bevállalt varázsmegoldások viszont sokszor inkább rontanak a helyzeten, mint használnak, így én azt javaslom, hogy első körben nyugodj meg, és hideg fejjel gondold át a dolgot. ;)