lézeres-szem-műtét
-
McLeo #666 A fájdalom(ha van) teljesen egyénfüggő. Én teljesen szerencsésnek mondhatom magamat, mert szinte nem éreztem fájdalmat, csak a harmadik napon volt egy nagyon nagyon szar kétórám akkor az nagyon gáz volt, de egyik pillanatról a másikra elmúlt. Csak kellemetlen érzésem volt kb 1,5 napig - olyan volt, mintha ömlött volna a könny a szememből, de valójában nem - és ezen csak az altató tudott volna segíteni. Amúgy egy jótanács: ha felállsz és mászkálsz, akkor simán nyitva tudod hagyni a szemedet és nincs az szemkönnyező érzés. De lehet ez is egyénfüggő.
Felkészülés a műtét utáni napokra:
- minden bútort elpakolni a vonulási útvonalból
- felkészülni 3 napnyi zenével(mondjuk én hangoskönyvet hallgattam)
- beszerezni pár altatót(minél többet alszol annál kevesebb kellemetlenséget kell elviselned)
- sok sok zsebkendőt vegyél
- intézd el, hogy legyen egy hely, ami a legnagyobb napsütésben is vak sötét, hogy el tudj oda menekülni, ha épp olyanod van
- 100% UV szűrős napszemcsi beszerzése, de olyan ami a szemedet teljesen takarja és ne olyan, ami fölött, alatt, mellett besüt a nap... mivel akkor kidobott pénz a műtétre és a napszemcsire
- nem baj, ha valaki ott van veled 24 órában. Egyszerűbb ha őt ugráltatod, mint hogy Te tapogatózol félvakon:)
3 nap után már minden okés lesz tuti. én pl. a 6. napon már vezettem
De arra készülj fel, hogy 1-2 hónapig nem fogsz tudni vezetni éjjel, mivel a fények nagyon zavaróak.