lézeres-szem-műtét
  • [NST]Cifu
    Bemész egy nagyobb optikai szalonban, és annyit mondasz, hogy 100%-osan UV szűrő napszemüveg kell (azt fogják mondani, hogy mind az, de akadnak olyanok azért, amelyek nem - tapasztalat), és célszerű egy árkategóriát mondani. 10e Ft alatt én mondjuk nem találtam igazán, 12-15e Ft környékén azonban már elég korrektek vannak. Arra figyelj, hogy a szemüvegnek jól illeszkedőnek kell lennie, az nem jó, ha például felül vagy oldalt be tud sűtni a nap. Nekem egy jó nagy, "fél arcot" befedő maffiózó szemüveg lett a választásom, egyszerűen azért, mert annál aztán sehol sem süt be semmi. :)

Márka terén szerintem nem érdemes kötődni, olyat vállasz, ami tetszik, ami jól fed, és nem utolsó sorban, ami azért elég strapabírónak néz ki. Feltehetően egy-két hónapon át még te is csak napszemüvegben mész csak ki nappal a levegőre, a sok fel- és levevés a gyengébb szerkezeteket megadásra kényszerítheti. Kerüld az olyanokat, amelyek már próba közben érezhetően "kotyognak", vagy láthatóan nagyon vékony anyagból van a száruk és a szár illetve a keret csatlakozása.