lézeres-szem-műtét
  • McLeo
    Aleana:

Szerintem túl sok különbséget nem fogsz látni a klinikák közt. Talán érdekesség, hogy vannak klinikák akik a LASIKról lebeszélnek, pedig azzal többet lehet szakítaniuk(kb 2x annyi pénz) és inkább rábeszélnek a biztonságosabb, de macerásabb, kellemetlenebb PRK-ra.
    Optik-medről meg még annyit, hogy épp most újult meg az oldaluk és ezt találtam rajta: „Elértük a 40.000 sikeres kezelést!” ez azért sok mindent elmond:)

Nos, igen. Érdemes akkor megcsináltatni a szemedet, amikor stabil. Hisz ez olyan, mintha csinálnának neked egy szemüveget(átvitt értelemben) és a szemed tovább romlana, ergo nincs értelme megcsináltatni…

„Tartok a hosszú napszemüveg-viseléstől (szinte látom magam előtt, hogy magyarázkodhatok minden tanáromnak, miért van rajtam szemüveg az előadásokon is...), meg nem annyira szeretném nyáron kitenni magam az egész tortúrának.”

Bevallom, én rühellem a napszemcsit, de azért mindig hordom, de csak kint illetve ha szemembe süt a nap bent, de akkor kollégák is hasonlóan védekeznek. Én egy autószalonban melózom, mindenhol üveg, amerre látok. Nem akartam elhinni, hogy tényleg az üveg szűri az UV-B fényt, de tényleg… szereztem egy UV-B mérőt és kint 5-öt mutatott, bent 0 volt az érték… és az olyan időben amikor felhős sem volt az égen. Tehát bent előadáson nem kell hordanod, ettől ne izgulj:P

„A Lasikról olvastam itt mindenfélét, jót is, rosszat is, picit el is bizonytalanodtam: ahogy ismerem magam, képes lennék hosszú hónapokig vagy évekig azon aggodalmaskodni, hogy ha ezt és ezt csinálom, baja lesz-e vajon a szememnek.”

Nem hosszú hónapokig, hanem életed végéig ott lesz a kockázat. Erről ugyebár megoszlanak itt a vélemények, hogy mekkora is az a kockázat pontosan. Én még nem olvastam olyantól beszámolót, akinek ez miatt bármi baja lett volna… ugyanakkor én inkább szenvedek(erős túlzás a kifejezés) vele, mint hogy bármit is – még ha minimális is – kockáztassak.

Lehet kicsit összecsaptam a választ, de rohanásban vagyok… majd talán jobban tudok válaszolni később.