lézeres-szem-műtét
  • Aleana
    Sziasztok!

Nos végigolvastam becsületesen minden hozzászólást :)

A tapasztalatok:

* Azt továbbra sem tudom eldönteni, hogy melyik klinikára menjek. Örülök neki, hogy mindenki elégedett azzal, ahol járt - ez nálam azt jelenti, hogy nagyon nem nyúlhatok mellé.
    Úgy döntöttem viszont, hogy kihasználom a lehetőségeket, és elmegyek mind3 helyre (Optimum, Optik-Med és Focusmed), aztán majd meglátjuk, miket tapasztalok, mit mondanak.

Egyébként is kicsit tartok attól, hogy mégsem lehet még elvégezni nálam a műtétet, ugyanis úgy gondolom, most romlott a szemem (azt hiszem, úgy ajánlják, hogy a műtét előtt már 1 évig ne nagyon romoljon). Persze nem vagyok biztos benne, de a szokásos kontaktlencséimmel valahogy nem látok már úgy, mint régen.

* Az eljárás kiválasztásával sem jutottam bentebb. A PRK még mindig távol áll tőlem. Tartok a hosszú napszemüveg-viseléstől (szinte látom magam előtt, hogy magyarázkodhatok minden tanáromnak, miért van rajtam szemüveg az előadásokon is...), meg nem annyira szeretném nyáron kitenni magam az egész tortúrának.
    A Lasikról olvastam itt mindenfélét, jót is, rosszat is, picit el is bizonytalanodtam: ahogy ismerem magam, képes lennék hosszú hónapokig vagy évekig azon aggodalmaskodni, hogy ha ezt és ezt csinálom, baja lesz-e vajon a szememnek. Ugyanakkor ennyi erővel mindentől félhetnék - hiszen bármikor bármi megtörténhet. Nem lehet állandóan attól rettegni, hogy milyen baj érhet bennünket.

Az Intralasik áll hozzám a legközelebb talán, annak mégis kisebb a kockázata, mint a sima Lasiknak. Azért a többi Lasik-válfajnak is utánanézek még, meg persze az sem utolsó, hogy mit mondanak a vizsgálatokon.

Átolvasok még más fórumokat is, gyűjtöm mások tapasztalatát, aztán valahogy csak kitalálom, mit szeretnék :)

Elnézést a hosszú elmélkedésért :)