lézeres-szem-műtét
  • McLeo
    Cifu: azt én is vágom, hogy ez nem olyan csipcsup dolog, hogy na csináljunk valamit. Én arra az esetre gondolok, amikor a szaruhártya felhajtott része levállt és totálisan zavarja, vagy gátolja a látást, akkor meg már szinte mindegy, hogy mennyire szar a látásod. De akkor tényleg ott van, hogy milyen vékony lesz utána a szaruhártyád, meg hát.. tényleg elég sokminden megváltozik, tuti ha itt lenne valami szemészdoki, akkor rögtön rávágna kb 50 okot, amiért nem megoldható:P

issti:
    Az eljárásokkal tisztában vagyok, úgy gondolom, ezért is dobtam fel a dolgot, de lehet azért jutott az eszembe, mert valami/valamik felette elsiklottam.

hisz Lasiknál ott a kialakított szaruhártyaréteg, mint PRKnál, csak felette van a maradék/felhajtott szaruhártya. Nah itt én - józan paraszti ésszel azt gondoltam, hogy:

ha azt a lehajtott szaruhártya megsérül, eltávolítják róla ugyanúgy mint PRKnál a felette lévő hámréteget, majd eltávolítják a levált szaruhártya részt, akkor ugyanott vagyunk, mintha PRK-t csináltak volna:

hámréteg, lekaparva, szaruhártya a megfelelő görbületre kialakítva és jöhet rá a védőlencse és jöhet a hámosodás...

Amúgy CIFU: 18án műtöttek. lassan itt az 1hónapos kontrollod, vagy már meg is volt esetleg és nem számoltál be nekünk róla?:)