lézeres-szem-műtét
  • [NST]Cifu
    Ha visszaolvasol, az #549-es hsz.-ben elég bőven kifejtettem a tapasztalataimat Optik-Med és PRK terén. A hosszú lábadozás két kellemetlenséget takar, az egyik a napszemüveg, ha kint vagy nyílt téren nappal, a másik a szemcsepp. Ezek elviselhetőek. Ami kellemetlen, az a műtét utáni cirka három nap, de altatóval és kis önbizalommal átvészelhető. :)

Mit gondoltok egyébként, műtét után 1-2 hónappal nagyobb sétát lehet tenni? Úgy értem, a Hungaroringre mennék Forma 1-re, ami elég hosszú séta, és ugye a nyár közepén van vakító napsütésben (az esetek 90%-ában). Napszemüvegben ez is biztonságos?

Egyfelől én a műtét után 10 nappal már edzőteremben voltam, tehát a séta fizikai része nem probléma. A napszemüveg pedig 100%-osan UV szűrős kell, hogy legyen, és nem, ez esetben akár ha reggeltől estig vagy a napon, az sem probléma (csak a szemcsepegtetés idejére keres fedezéket :D).

A napszemüveg inkább akkor kínos nyáron, ha tengerre vagy strandra mész. Ugye vízben kicsit furcsa viselni, nélküle meg nem célszerű...