lézeres-szem-műtét
  • Aleana
    Sziasztok!

20 évesen eldöntöttem, hogy belevágok a szemműtétbe, és most épp a tájékozódási szakaszban vagyok.
    Olvasgatok, tájékoztatókat kérek, de nyár elején mindenképp meg szeretném csináltatni a műtétet.

Úgy látom, a klinikák közül az Optimum és az Optik-Med a legtöbbet emlegetett, legnépszerűbb és legjobb(?). Természetesen be fogok menni mindkét helyre, és még a továbbiakban is nézelődök, de ahogy látom, ti is leginkább erről beszéltetek.

A PRK eléggé elbizonytalanít (leginkább a hosszú "lábadozás", és a később jelentkező fájdalom/kellemetlenség miatt), a LASIK vagy az Intra-LASIK érdekelne, de látom, nagy viták voltak itt erről. Mivel még teljesen új vagyok a témában, így nem sok mindent tudok még, de a LASIK ill. ennek válfajai elég meggyőzőek.

Mit gondoltok egyébként, műtét után 1-2 hónappal nagyobb sétát lehet tenni? Úgy értem, a Hungaroringre mennék Forma 1-re, ami elég hosszú séta, és ugye a nyár közepén van vakító napsütésben (az esetek 90%-ában). Napszemüvegben ez is biztonságos?

Köszönöm mindenki válaszát :) Jövök még majd, ahogy egyre jobban elmélyedek a témában.

Üdv:
    Aleana