lézeres-szem-műtét
  • [NST]Cifu
    Én ugye speciális eset vagyok, mert a két szem között nagy volt az eltérés. A bal szemem kb. egy héttel a műtét után már teljesen jó volt, a jobb szemem viszont még elég homályosan látott csak, ami egy kicsit zavart (nem használtam a jobb szemem). Mostanra kezd mindkettő nagyjából helyre állni, de a jobb szem továbbra is gyengébb mint a bal.

Mit tapasztalok? Nos alapvetően komoly problémáim nincsenek. A rövidtávú fókuszálás még nehezen megy, monitort nézni egy-másfél méterről megterhelő volt az első hét után, jól jött a Windows 7 azon opciója, hogy "megnöveli" a megjelenített DPI-t, vagyis nagyobbak a betük, ikonok, stb.
    Most már erőlködés nélkül látok, igaz a jobb szememmel képtelen vagyok egy méterre lévő monitorrol a szabvány méretű betüket elolvasni.

Amit még tapasztaltam, az az éjszakai autóvezetésnél a fényudvarok a világítótestek, autólámpák körül, zavarónak nem mondanám, de kicsit furcsa.

Apropó, lenne egy kérdésem, kinek mennyi ideig szokott tartani a szemcseppje? Én Dec. 23-tól Jan. 13-ig kaptam két üvegcsés (műanyag, no) szemcseppett, de egy hét után elfogyott az első, a másodikat pedig már három napja használom, és biztos, hogy nem tart ki 13.-áig. Vény nélkül gondolom nem adnak, és kissé kellemetlen, hogy most emiatt kelljen esetleg a Bécsi útig bemennem megint. :S