lézeres-szem-műtét
  • [NST]Cifu
    Mindenképpen menj el a vizsgálatra, de azért óvatosan a túlzott elvárásokkal. :)

Én személy szerint kissé csalódtam az ilyen klinikák precizitásában, miután kiderült, hogy mindenhol a vizsgálatokat asszisztens végzi, a szemorvos a másfél-két órából jó ha negyed órát, húsz percet foglalkozik veled. Egy kicsit futószalag-érzése van az embernek...

1.: Ez kb. mindegyikre igaz, a PRK esetén azonban a gyógyulási folyamat időigényesebb.

2.: A LASIK és LASIK-módosulatok esetén is elég durva behatás kell ahhoz, hogy probléma lehessen. Például vadászpilóták, különleges katonai egységeknél kizáró ok a LASIK féle eljárás (egyes katonai erőknél a PRK is). Felteszem ilyen életpályára már nem készülsz, tehát ez aligha lehet akadály...

3.: Az Epi-LASIK, FEMTOLASIK és a Zyoptix is LASIK-módosulat, ahol a felhajtott hártyalebenyt lézerrel hajtják végre, a különbségek a művelet részleteiben és az alkalmazott technológiákban tér el. A Zyoptix talán most a legújabb, ha jól tudom, annyiban jobb, hogy a lebeny elkészítésénél kisebb a veszteség (a feleslegesen eltávolított rész), így a sötétben a lámpák, fényforrások körüli fényudvar jelenség jelentősen csökkenthető. Gyakorlatilag a Zyoptix a hullámfront-elemzést viszi még bele, de ma már a legtöbb 'automatizált' műtétet (PRK, LASIK-módosulatok) hullámfront elemzésre épülve hajtják végre. Alapvetően elmondható, hogy a LASIK-módosulatok legnagyobb előnye az, hogy megvan a LASIK előnye a gyors gyógyulási szakasszal, ellenben csökkentették a műtét kockázati faktorát, ugyanakkor az a hátránya megvan még, hogy a lebeny sose fog tökéletesen visszaforrni.

4.: Ebben nem tudok segíteni, talán telefonon vagy e-mailben kellene megkeresni őket. :S