lézeres-szem-műtét
-
McLeo #474 Üdv mindenkinek!
Kb. 15 éve van szemüvegem és kb. 7 éve kontaktlencsém. Korábban már ajánlották a szemműtétet, de bevallom, nagyon féltem tőle, hisz akár tagadjuk, akár nem, a világot a szemünkkel érzékeljük nagy részben, vagy inkább nagyon nagy részben. Akinek nincs erős dioptriája, az nem tudja milyen az élet így. Nekem -7,5ös szemüvegem van és elég sok minden kimaradt az éltemből, és a szemüveg kontaktlencse miatt eléggé korlátozott az életem. Fürdés szemüvegben necces, kontaktlencsével lehetetlen. Korlátozva vagy, hogy kontaktlencsében meddig lehetsz, no meg egy rakás minden... De nektek meséljem?:)
Végigolvastam az összes hozzászólást és nagyon hálás vagyok nektek. Eldöntöttem, hogy a műtétet megcsinálom. Már csak az utolsó részleteket kell letisztáznom és remélem, segítettek.
1.: Nekem egy olyan eljárás kell, ami megbízható hosszútávon.
Úgy látom, ez a PRK technika lesz
2.: Nem szeretnék a későbbiekben egy baleset hatására megvakulni.
Úgy látom, a LASIK és az inetrLASIK eljárásoknál van ilyen veszély. (bevallom, a LASIKnál nem vagyok biztos)
3.: Nem igazán esett szó az Epi-LASIK, FEMTOLASIK(ez az InterLasik?) és a Zyoptix eljárásokról. Tudtok tapasztalatokat mondani?
http://www.optimuminfo.hu/hu/szolgaltatasaink/lezeres_beavatkozasok/?gclid=CMOejezqkpcCFQpJtAodlDoV-g#zyoptix
4.: Kaposváron élek és elég necces lenne kontrollvizsgálatokra járni pár naponta, hetente. Úgy tudom az OPTIK-MEDnél ez megoldható több városban is.