lézeres-szem-műtét
-
Zsanna30 #354 Sziasztok!
Én egy hónnappal ezelőtt voltam műtéten az Optimumnál, egyenlőre nagyon meg vagyok elégedve (remélem így is marad), semmi gondom nem volt. A lasikkel kapcsolatos mindenféle vélemények ellenére, én azt gondolom, hogy az intralasik is egy műtét,és így ennek is vannak szövődményei, ebben az esetben is elmozdulhat a lebeny, hiszen felhajtják, sőt olyan tanulmányokat is olvastam, hogy rosszabbul hegesedik, stb. (melyik cégnek mi az érdeke). A zyoptic állítólag nem tejesen lasik, mivel szövetkímélő eljárás 20%-al több szövetet takarítanak meg, nekem nem is csináltak volna meg sima lasik-et, mivel relatíve vékonyabb a szaruhártyám.Velem nagyon korrektek voltak, mindenben segítettek, aki műtött pedig nagyon ügyes volt. Nekem sok ismerősömnek megcsinálták van akinek 10éve, sőt olyat is ismerek, akinek még gyémántmetszéssel csinálták és nagyon boldogok, hogy megszabadultak a szemüvegtől. A lebenyről pedig még azt gondolom, hogy a műtött szerv soha nem olyan,mint az eredeti, viszont behegesedik annyira, hogy ált. nem okoz semmilyen gondot. Az ember pedig nem élhet úgy, hogy amikor vezet, arra vár, hogy lesz egy baromi nagy balesete és pl. lebénul. Nekem amúgy az astygmiát is korrigálták, nem is tudtam, hogy emiatt sokszor milyen rosszul láttam :)A helyről meg még annyit, hogy valóban nem nagy,de nagyon profin, szervezetten működnek.Nem kell várni, mert időre mész és ezt be is tartják, ilyenkor csak veled(max. még egy-két másikkal) foglalkoznak. A műtét napján is nagyon szervezetten ment minden, lehetett látni, hogy mindenki tudja a dolgát.