lézeres-szem-műtét
-
Én csak távolról követem az eseményeket, de az Optimum a kisebb helyek közé tartozik (az Optik-Med a legnagyobb és legtöbb beteget kiszolgáló, a FocusMed egy fokkal "elitebb", de szintén elég népszerű). Általában az orvosok és az asszisztensek barátságosak és korrektek, a Zyoptix eljárásuk pedig a legmodernebbek közül való, az Optik-Med vagy Focus-Med féle IntraLASIK-al van egy kategóriában - ennek megfelelően drága is.
Összességében komoly negatívumról nem lehet beszélni az Optimum esetében (kinek mi a negatívum persze, ha azt nézzük, a három nagyobb Bp.-i cég közül ők bírnak talán a legkevesebb műtéttel, de hogy most hány száz vagy hány ezer műtéten vannak túl, nem feltétlenül mérvadó). Viszont szerintem először azt döntsd el, hogy milyen kezelést akarsz (ezekről kismillió információt találsz a neten), mi az, ami belefér a büdzsébe, és utána nézz körül, hogy melyik klinikát választod.
Alternatíva, hogy elmész két-három helyre is, kifizeted a 8-12 ezer forintos vizsgálat díját, és az ott tapasztaltak alapján döntesz.