lézeres-szem-műtét
-
RongytigriS #1004 Szervusztok!
Idén január 17-én jár le az egy évem a szemműtétem óta. Az Optikmednél műtöttek PRK-val (féltem a vágástól), -2,5 és -2.75 dioptriával és magas cilinder értékekkel. Tökéletes alany voltam a vizsgálatok alapján, tökéletes látást ígértek.
Jelentem az eredményem egy év után felemás.
A bal szemem nagyjából rendben van. <<Apropó, érdekesen mérik a látást, mert az egy sorban lévő három karaktert ki tudom silabizálni, viszont összefüggő szöveg olvasásánál (karakterek szorosan egymás mellett) baj van.>>
A jobb szemem problémás. Már azonnal a műtét után gyengébb volt, a kontrolloknál kezdetektől fogva jeleztem, hogy jóval gyengébb, amit méréssel igazoltak. Azzal biztattak, hogy bármi megtörténhet - marad így, jobb lesz, rosszabb lesz. Hát kb. maradt úgy.
Nem vagyok elégedett, mert nem ezt ígérték, nem erre számítottam!
Szerintem -ez csak fikció- rossz adatok alapján műtötték a jobb szememet, ez az oka a kezdetektől fennálló tökéletlenségnek.
Pár dolog:
Nagy kamu, hogy sohasem kell többé szemüveg a műtét után. Az ismerősi körömben több embert ismerek személyesen, aki újból szemüveges a sikeres szemműtétje után. Ez rizikó, benne van a pakliban.
Továbbá azt tapasztaltam, hogy minden szemműtét egy egyedi eset. Csak a saját szerencsén múlik, hogy mi a végkifejlet. Az orvosok megteszik, amit tudnak, a többi lutri, ők sem tudják, mi lesz. Ez rizikó.
Az Optikmedes doktornők stílusa eltérő, a kontrollok alapján csak egyszer volt szerencsém az arrogáns nénihez, hála, a többiek kedvesek, csak semmi biztosat nem tudnak, nem mernek mondani.
Magyarul mindennek és ezek ellentétének is van esélye...
Mindenki gondolja át, akár tényleges sasszemet "kaphat", de akár csalódás is lehet a vége. Min múlik? A lutrin...