Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • Calver
    protection from magical energy melyik akar lenni? lvl 6-os spell, ami magic missile/horrid wilting/skull trap sebzése ellen véd, vagy Protection from Magic egyszerhasználatos tekercs?

gaxxinál nálam annyi volt csak a szívás, h egy karakterrel estem neki, és bár első formáján én is mint a golyó átvágtam magam (PfMW ugye 4 körig tart, aztán édi a stoneskin, csak nem FoA ellen), de utána a drágaságnak van 90% vagy 95% fizikai sebzés ellenállása... a körönkénti 8 támadásommal (még akkor pici volt a karim) is 3 Spell Immunity kellett asszem mire nagy nehezen lekaszáltam, és azt beidőzíteni... uhh. ez a sunray-es móka eszembe se jutott, pedig vicces dolog lehetett volna.

rogue stone harc is vicces papíron, de azon én emlékeim szerint különösebb nehézség nélkül átvágtam magam, mert addigra már voltak olyan vicces dolgaim, mint spell sequencer, PfMW, és a már meglévő trükkjeim teljes ismerete

amúgy másik harc amit "imádok", az a ravager, főleg insane-en - ugyanis akkor valami gusztustalanul sok bone blade kerül elő, és széttépik a karaktereket. és Mr. Ravager baromi sok dologra immunis. és minden ütése dispel magic-et von maga után, ami time stop immunitással együtt az egyik leggonoszabb dolog a játékban... megoldás: simulacrum főkarival (nem lehet dispel-elni), az tankol, mindenkin PfMW (bone blade-ek nem tudnak sebezni), közben egy rakás Mordenkainen's Sword elő és püföli Ravager urat, és három kismágus hajigálja bele az energy blade-eket. második PfMW-re halott volt

ezt a részét imádom legjobban BG2-nek: MINDEN harc megnyerhető "könnyen", csalós taktikák (prot. from undead, mislead, társai) nélkül, csak ki kell logikázni, h hogyan kontrázd az ellenfél lépéseit.