Shadows of Amn - A saga folytatódik...
-
sehol (még shadowkeeper sem mutatja), az alapján amit BGEE fórumokon összeszedtem, szintről-szinte nő, és egyre kevésbé válnak pánikolóssá a karakterek - pl BG2-ben szerintem egyszer sem láttam futkározást. amit tudok, h Khalid-nak pl nagyon alacsony, ha ő fél hp-n van, kapásból menekül. annyira ne aggódj miatta, általában csak akkor futnak a karakterek, ha hullanak is, akkor meg várhatóan úgy is L betűn a játékos ujja
morálnövelés később lesz fontos csak, pl kissárkányok ellen nem árt resist/remove fear.
igazából AD&D 2.5e-vel ismerkedés igazi élmény, olyan, mintha az ember fejjel futna egy kőfalnak. annyira talán hihetetlenül alapból nem is bonyolult (bár nagyon jól tetteti), egészen addig, amíg el nem jut az ember BG2-ig, ahol bejönnek az ellenséges mágusok, és az egész játék a védelmekkel és az őket leszedő varázslatokkal, amikor sokszor úgy néz ki a kismágusokkal való harc, h három körig bontod a védelmeit, aztán reménykedsz h ki tudod nyírni mielőtt egy csettintéssel visszarak mindent
(vagy egy gyors breach után végiggyalogolsz rajta egy közelharcossal, már ha az illető nem immunis rá)
régebben volt baldur.hu, az sokat segített ilyen témában magyar nyelvű részletes leírásokkal, de eltűnt a balfenéken, azt hiszem elhunyt a megalkotója. így még elérhető valamennyire, de a menük sajnos javascriptet használtak, szóval nem fog rendesen működni