Shadows of Amn - A saga folytatódik...
-
Na játszottam vele kicsinyég:
Szerintem a hivatalos fórumon erősen túl van lihegve a panaszáradat. Eddig egyetlenegy buggal sem találkoztam (kb. 3,5 óra játék)
Én nem használtam anno a nagyfelbontású/widescreen modokat így nem tudom velük összevetni, de a megjelenés kifejezetten pofásra sikerült.(Ezt nyilván nem a mai AAA játékok szintjéhez kell viszonyítani).
Szép, nem túl miniatűr, és jól kezelhető. Két apróbb probléma van, egyrészt a spell ikonok nem lettek átkonvertálva így azok kicsik és randák, a másik, hogy a GUI-n lévő gombok kicsit homályosak. Kimondottan jó ötlet viszont az egyes karaktereknek a saját színéhez igazított kijelölés, ami kaotikusabb csatákban nagyonis jól jön. Más apróbb kényelmi változtatások is vannak, pl. gem bagek, a tárgyakból több stackelhető, ilyesmik.
A zoomot őszintén szólva nem nagyon használtam, szerintem nem egy nagy szám - bár kisebb monitorokon nagy felbontás mellett lehet hogy jól jön - de persze pixelesít.
Amennyire én láttam kb. minden content belekerült a BG2ből, és az új spellek, fegyverek nem csak az engineben vannak, pl. már candlekeepben árulnak katanát és scimitart. A karakteralkotásnál minden elérhető ami a BG2ben (+ a blackguard). Van néhány új karakterportré és 3 új hangszett. A hangszettek nagyon jól el vannak találva!
Két új NPCvel találkoztam eddig, jópofának tűnnek, de persze ez majd hosszútávon derül ki igazán.
Ami feketepont, hogy a totemic druidon kívül semmi nem lett rebalancolva így néhány dolog egyértelműen túl táp jelenleg (Shapeshifter kit, find familliar spell)
Összességében én nem bánom hogy megvettem.