Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • Calver
    done, ráuntam elég gyorsan 3 fős amazonbrigáddal, kitápolt csapattal már nem nagy nehézség HoF módban egyetlen igazi durvulás az, h Insane-re felpöccinti nehézségét, és ennek hála az ellenfelek kapnak +6 luck bónuszt találatra, ami ugye a kockadobásokat "tolja" el - 1-ből 7 lesz, 14+ meg minden 20... avagy a közel eltalálhatatlan karaktereket minden harmadik ütés eltalálja. aú. HoF nélkül sima Insane 1-es szintről viszont tényleg vérpisálós.

autopause tényleg nagyon hasznos, én is ezeket használtam halott ellenség kivételével. amit én még mondanék, bár ez szigorúan első részre vonatkozik:
    enchantment!

hihetetlen, h milyen erősek ezek a varázslatok ott. Sleep, a picsafüst egyes szintű varázslat konkrétan játék feléig a legtöbb "kemény" harcot boxzsákok püfölésévé változtatja, ugyanezen a szinten ott chromatic orb, 7+ varázslónál megfog mindent. kettes szinten ott a web és a horror, ebből én horror-t preferálom - web is kurvajó, de nincs elég freedom-ot adó cucc, és elbassza mentést, horror viszont nagyon hatékonyan szétkerget mindenkit. később jön Emotion, Confusion és Chaos, ezek is egyszerűen kötelezőek, "csöppet" könnyebb egyszerre csak 1-2 ellenfélt pofozgatni 8 helyett.

és még egy nagy bölcsesség: előbb említett okokból minden csapatba kell *minimum* két mágus - Edwin egynek isten, mellé én Xzar-t használtam, mert ő az egyetlen, aki képes a fent említett összes varázslatot ellőni a játékban fellelhető több mágus közül, mindenki másnak kimarad valami (meg mert Xzar és Monty imádnivaló). Imoen is jó ha az ember dualozza, meg ahogy elnézem EE-ben jön még egy vadmágus, Neera, akinek a rajzolója egyértelműen Questionable Content rajongó (totál úgy néz ki mint ott Hannelore).