Shadows of Amn - A saga folytatódik...
-
igazából Baldur's Gate sorozatot végigkíséri az a mondat, amit még az első részben főkarakter álmai alatt többször előjött, meglehetősen fenyegető stílusban: "You... will... learn!" 
nálam is volt olyan móka, amikor először mentem Bloodscalp küldetéseit csinálni, és eljutottam addig, h Edwin elküldött Rayic Gethras-t kicsinálni... azelőtt nehézség nélkül végigirtottam Athkatla-t (kb Unseeing Eye meg Haer'Dalis küldetéseit nem csináltam össz meg), ott meg... házba még bejutottam, mephiteket első szinten lecsaptam, gólemekkel is valahogy elbántam, majd felmentem hősiesen megölni a kismágust... aki kb 20 mp alatt felmosta az egész csapatommal a padlót
jó, összeszedtem a csapattársak fogait a padlóról, pihi, minden tápoló varázslat fel, előre! élt a csapat 25 mp-t, Rayic-ot meg sem sikerült karcolni. még pár ilyen nekifutás és nagy területen szétszóródás után úgy döntöttem, h inkább körbenézek kicsit neten, ahol meg is kaptam gyorsan a válaszomat: Breach kéne oda. ezután kedves kismágusnak arra sem volt ideje, h az első Horror-ját elsüsse, már halott volt. 
vicces, na. ezt bírom ebben a játékban, hogy ha töketlenül beleugrik az ember minden harcba, nagyon gyorsan nagy területen szétszórják - ellenben ha ismeri, h mire hogyan kell kontrázni, a lehetetlennek tűnő pofozkodás pillanatok alatt átalakul a játék egyik legkönnyebb harcává. másik oldala viszont ennek, hogy ha meg nagyon jól tudja mit kell csinálni, legdurvább nehézségi szinten is simán végigtolhatja anélkül, h egy karcolást ejtene bárki is a karakterein