Shadows of Amn - A saga folytatódik...
-
na TotSC lezúzva Insane-en, majd utána kicsi Sarevok úgy elpicsázva h köpni-nyelni nem tudott (csöppet egyszerűbb az élet ha az ember tud Death Ward-olni, és mindenkin Freedom of Movement van), neki is hasonló a gyengéje a többi ellenfélnek minden IE játékban: Web. bedob az ember két webet, ha mázlija van, 4 emberéből egy tud futkározni... illetve 3 emberéből, mivel a bosszú édes, Semaj meg hiába lövi el contigency-ét, nem él túl két backstab-et
(Montyval: hide -> backstab -> ring of invisibility -> backstab)
pár dolgot kiemelnék a... khmmm... roppantul szórakoztató Durlag's Tower-rel kapcsolatban, ami igen sűrűn a medve és vadász esetét ("vadász, vadász, te szopni jársz ide") juttatta eszembe, főleg amikor Coran kedvesen elmosolyodott javaslatomra, miszerint hatástalanítsa a csapdát, és inkább rásétált
lehet ez Insane alatt nem olyan durva (Insane = 2,5x normal sebzés szempontjából), de így elég vicces volt:
- a csapdák instant ölnek - 100+ sebzést tol mind, jobb esetben csak egy karakterre. egyet nem veszel észre, és hullás lesz - és mivel normal felett permanens a halál ha a sebzés -10 hp alá vinné a karaktert...
- az ellenfelek között bőven akad olyan, aki 60+-ot üt... a legerősebb karakterek hp-ja 100 körül mozog. ezek közül a csúcs a 3 Greater Wyvern volt, akik mágiaiellenállóak, nekem meg nem volt Lower Resistance-em, így amíg el nem kezdtem rájuk idézett lények *tömegét* hajigálni, röhögve lemészárolták a csapatomat
- de a kedvencem: Cult Assassin-ok. láthatatlanul kezdenek, és hátbaszúrnak... 60-80 körüli sebzéssel. és szeretik a mágusokat becélozni, majd instagib-elni. ez volt az egyetlen harc ahol később élesztenem kellett karaktert, és *örültem neki*, mivel Xzar/Edwin helyett Coran-t találták meg, aki "csak" meghalt, de nem permanensen
viszont: TotSC baromi szórakoztató, és ahhoz képest h általában az egydimenziós dungeon crawl-okat utálom (mert hajlamosak szarul összerakni alkotók), Durlag's Tower határozottan bejött
ezelőtt régebbi végigjátszásokban csak a felső szinten jártam (wisdom könyvért), szóval új élmény is volt.
és hozzáteszem még: valószínűleg alapból ennyire nem durva, de én egy rohadt mazochista vagyok, BG1-et elejétől fogva Hard-on toltam (avagy kisfarkas: simán permanens halál), és később (amikor volt elég cleric-em) felpöccintettem Insane-re, szóval... sokszor láttam a halálanimációt, na.
abban ellenben biztos vagyok, h BG1 a legnehezebb IE játék: IWD-t is hasonlóan toltam, és ott közel sem ilyen nehéz Insane... pedig az ellenfelek kapnak +6 luckot - avagy +6 találati esély, 13-20-ig crit, és szinte mindig max sebzés... és így is könnyebb