Shadows of Amn - A saga folytatódik...
-
van amúgy pár varázslat ami átmegy mágiaellenálláson... Meteor Swarm talán az egyik ilyen csoda, legalábbis emlékeim szerint baromira örültem amikor benyomtam és kishíján lemészárolta a fél csapatomat
(vagy az IWD2-ben volt? ott biztosan átmegy, háromból két halott drow-om tanusíthatja)
sőt, talán Holy Smite is átmegy rajta, amit én amúgy is nagy előszeretettel használtam, mert lehetnek akármilyen gyönyörű ellenállásai valakinek, kacagva kivasalja. Stoneskin-t előbb csak példának hoztam fel, ha valakin az van csak, egy flame arrow könnyen megpuhítja... de akár Imp. Haste-el és két fegyver is működik. (vagy Finger of Death, esetleg PW: Kill, de az már általában verébre ágyúval)
btw ha mágiaellenállást akarsz ledarálni, arra megsúgom: Magic Resistance nevű papi varázslat ellenfelekre is hat.
magas szinteken annyira nem impresszív, de SoA-ban vicces tud lenni, amikor kis 10-es szintű Aerie odasétál a nagy csúnya sárkányhoz, leszedi 20%-ra mágiaellenállását, majd hozzáér, mire az holtan rogy össze 
bárdok nálam azért maradnak mindig ki, mert 3-4 karakter fölött kattogok - BG1 volt egyedül, amit képes voltam 6 fős csapattal végigzúzni, IWD-t 3, IWD2-t 2-3 karakterrel toltam mindig, BG2-ben se nagyon mentem 4 fölé - kiválogattam a "legjobbakat" (Edwin, Aerie, Imoen, esetleg Jan, bár a nekromancia hiánya nagyon szembántó nála) aztán ollé. ha a felsoroltak közül mind mágus, az pusztán véletlen egybeesés
pedig szeretem hallgatni a szövegeléseiket, főleg Korgan ász, csak levágják a lelkemet mint a golyó, na meg tolvaj NPC-ken kívül hajlamos mindenki mindenki más torkának ugrani...