Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • Kotomicuki
    Huh, az nem tudom - 2 hónapja telepítettem, így már nem emlékszem :)) - , de a G3 fix-pack kell már elé - ami idáig nem kellett - , így - talán - van rá remény, hogy fejlődött a mod, ebben az irányban is. A readme inkább csak a küldetéseihez támpont és kedvcsinálónak szántam, való igaz, hogy az idő már régen túlhaladt rajta - ezen én is meglepődtem, a laposomon még a mod 1.10 előtti verziója volt fönn...

De a portréjuk is megegyezik. :D
    Szinkronszínészt, gondolom, nem szerződtettek a mod-készítők, így legfeljebb csak olvasni lehet az új poénjaikat - ha vannak; nekem már épp elég "büntetés", hogy papnak és mágusnak "gonosz"(Imoen Aerie-s hangja mögött ritka számító és céltudatos egyéniség lapul(hat), amit némi vicces balgasággal, ártatlansággal próbál meg takargatni -> pl. amit Keldornnal művel) beállítottságú egyént kellene használni a játék single formájában, így őket nem is próbáltam felvenni a TDD-n (a BG1-n meg - ált. - leléceltek Jahi'ék elől, mondván "fontos" dolguk van... bár a csapat is oda igyekezett, ahova ők indultak... -> ott sem tudtam "megszeretni" őket).

Hhmm, a fél-orknak meg nem volna fajspecifikus fegyvere (csatacsillagot, bunkót, buzogányt még nem próbáltam, de ezeket amúgy sem használnám...) - a csatabárd biztos, hogy nem az, vagy azt megkapta az elf is( :D )?! Így elég jók az elf harcos és ezek multi kasztjai (hosszú íj és hosszú kard(vagy csak "kardok") van említve a leírásukban a játékban) - mondjuk, assassinnak még így sem, csak külső segítséggel.

Az ilyen sárkányos-lich-es-boss-os harcok miatt "kedveltem" meg az olyan kasztokat/kitteket amik 1-2 másodperc alatt tudják újrahúzni a speckó védelmeiket(élőhalott-vadász, barbár, berzerker, Lathander, bárd a HLA-s énekével, amit kiüt a time stop(!!!)), amiket mágiával sokkal körülményesebb lenne pótolni (főleg időben), ha leszedik róluk - és nincs kéznél ezeket "helyettesítő" felszerelés, pl. Amulet of Power.
    Persze, ha kitartó az ember, akkor kitapasztalhatja - előbb-utóbb - mindegyik ellenfél tudástárát és gyengeségeit. Meg, egy idő után, már pártucat varázslattal és főként azok kombinációval fog megoldani minden szituációt.

...

A fél-elf F/C/M elég ütős felszereléssel kezd a ToB single részében: Amulet of Power, Ring of Acuiti, Belt of Inertial Barrier, Shield of Harmony +2, Staff of Rynn +4, Bracers of Defense AC 3, +3-s parittya, +2-s védő köpönyeg... Ezt a listát idáig 3-4 karaktertől elvett cuccokkal lehetett csak összehozni.
    "Sima" multiban indítva a karaktereket már közel sincs ilyen választék: pár +3-s fegyver, de a zöm csak +2-s és néhány páncél -> a föntihez/single-z képest sokkal keményebb (közel)harcokat garantálva ezzel - bár a ToB + WK, fegyverrel és páncéllal majd elkényeztet, de az "apróságok" végig hiánycikkek maradnak.
    A F-11/C-11/M-12 7 fegyverjártassági pöttyöt ad, ami pont elég egy stílusra és hozzá egy fegyver maximális szakértelmű forgatásához -> +3-s parittyával ez körönkénti 3 támadást jelent, TACH0 10 - 0 és AC -4(SoH+2-l) - -7(+tweak) mellett: az idézmények és Sarevok lövedék- és mágiatámogatása kipipálva.
    Mint egy bárd, de sokkal jobb fegyverkezeléssel - a 'minden tárgy használható' HLA hiányzik - , igaz, dal nélkül.