Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • Calver
    csapdákért/zárakért xp szint függvényében változik, igen.

btw komolyabb csatákhoz elég hasznos tud lenni ez a felfogás, csak mágusokkal - ha valami nem adja meg magát könnyen, hajigálj addig rá mágiát, amíg meg nem döglik nagy csapatok könnyen szétkergethetőek pár jól elhelyezett CC-vel (Web és Entangle pl pofátlanul erős), és még jobban megsüthetőek egy kis mágikus viccelődéssel pistike gondokat okoz? Greater Malison és Finger of Death, aztán nem fog. józsika bevédte magát? Breach, aztán lásd előbbi példa. sok kis genyó szét akar kapni? (Delayed Blast) Fireball, Cone of Cold, Ice Storm, Holy Smite, esetleg egy Horrid Wilting... a lehetőségek végtelenek. és védelemre? Stoneskin, Mirror Image, Globe of Inv., megint szép hosszú lista. nincs olyan dolog (főleg ToB-ban) ami kismágusok előtt nem változik zokogó rongyhalmazzá pillanatok alatt.

ja és ha már lekreáltad a saját csapatod: multiclassolj! (esetleg dualclass)
    az íjász legyen harcos/mágus mondjuk. az assassin simán átmehetne Kensai(13)/Thief dualba, semmit nem veszít vele (Use Any Item ugye), és a Kensai még a backstab (és másmilyen) sebzését is durván megdobja)... bárdokat és druidákat én nem csípem, de a pap is simán lehetne kétkasztú anélkül h bármi jelentőset elvesztene - és akkor már álmodj nagyot, gnóm pap/illuzionista, és úgy már kapásból meg is van a specializáció is (úh ez a karakter mennyire gusztustalan volt IWD-ben). Sorcerer táp, de azzal óvatosan, nagyon oda kell rájuk figyelni, törékenyek szegények

mondjuk ha már saját csapatot csinálsz, én húznék egy felső limitet 4 főnél - tbh engem 3-nál több ember az őrületbe kerget, de itt spec elviseltem őket, mivel csapattagok nagy arcok. konkrétan egy F/M/T Carsomyrral, hozzá egy gnóm pap/illuzionista (avagy majdnem Aerie), egy Sorcerer, és... nos, Edwin, mert ő egyedi... na egy ilyen 4 fős csapat az egész tetves Harper bagázst le tudná mészárolni, beleértve Elminster-t