Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • Kotomicuki
    Egy CTRL+J (van ilyen varázslatban is, de akkor éppen az nem volt elérhető ) megoldotta az egyik fontos problémát, mármint, hogy az ellenfelek a csapat közvetlen közelében kezdenek és azonnal ütnek is. Ezek után már csak az ellen fele követte a csapatatot, akikkel már - nagy nehezen - elbírt a csapat. Majd - egyenként - a 3-4 utolsó gaz is levadásztatott - a lopakodó bérgyilkost megérzik ezek a lények.
    Mindenki, a papot kivéve, több szintet vesztett, a gyógyital-tartalék szinte elfogyott - a druida spórolt, mert átment GWW-é, amikor már elfogytak az igéi és regenerálta magát - , de meglett oldva a probléma, ha kis csalás árán is.
    Azért az több, mint bosszantó, hogy normális mágikus felszerelést még venni sem lehet a ToB elején - a WK-t kell megjárni ahhoz, hogy pár dolog lehulljon (Casper), bár ezt sem nevezném elégségesnek - , míg a BG2 elején dugig vannak "finomságokkal" a kereskedők (igaz, hogy az indított karakter kasztja is befolyásolja az árukészletet: a varázstárgyas hölgyikénél, a Kalandozók Boltjában pl. a szintszívás elleni nyakék (amilyet az Árnytolvajfőnök is ad majd) nem mindenkinél jelenik meg) - az akkor szinthez képest (is).

Más:
    Észrevettem, hogy ha az Assassin hatástalanítja a csapdákat és nyitja a zárakat, akkor +600 ill. +400 XP-bónuszt kap ezért, alkalmanként/darabonként - a magas szintje, v. a szingli tolvajkasztja miatt( ), de BG2-n is hasonló a helyzet.

A ToB-ban, L.L. varázsló meglopásával (miután visszakapta a varázskönyvét; 200-s értéknél gond nélkül) 2 szintet is ugrott a Bárdom, mire ő (az általa nem használható 7.-8.-9. szintűek bemagolásáért is jár XP) és két varázslótársa minden elérhető varázslatot megtanult. Ekképpen lehet Casperre spórolni, mert ezek után képzelhető, hogy max. az 1 aranyas alaplőszerekért fizet a kereskedőknek az ember "vásárláskor". :))
    A városban csak a fogadóban találtam lopható holmit, még "Melissánál" sincs semmi (pedig nagyon reménykedtem benne), a fogadóstól, a tulajdonostól és a vámpírokról mesélőtől (tőle aranyat) tudtam 1-1 tárgyat (ékkő, vagy tekercs) zsebelni, míg Viekang-tól 3 is leesett (ebből az egyik az pár arany volt).