Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • Kotomicuki
    A Master Wraith-ig (az ál-Gorion) nem volt különösebb gondom a multis csapatommal, de ott kegyetlenül megfogtak, pedig a Watcher's Keep első 2 szintjét is - nagyobb fennakadás nélkül - kitakaríttattam velük, hogy végre átlépjék a 3 milliós XP-határt - a druida ekkor (15 lvl) 6(!) 7. szintű varázslatot kapott, míg a 21. szintű pap még csak 2-t tud. A "vicc" az egészben az, hogy minél erősebb ellenállást fejtenék ki, annál hamarabb és könnyebben jönnek át a védelmemen és darálják be a csapatot. A legnagyobb "sikert" akkor értem el, amikor védőmágiákkal felvértezve, helyben maradt a papom és druidám, majd a többiekkel karöltve közelharcba bonyolódtunk a gazokkal, ekkor, a végére már csak a Bárdom marad egy árny ellenében, de mivel a "főhős" meghalt, ezért ez a harc is "érvénytelen" volt. Nincs semmilyen szintszívás ellen védőfelszerelésem sem, így csak a Lathander-papot tudom bevetni ékként, akinek a bónusza elég hosszú ideig védené a szintcsapolások ellen (meg adna további bónuszokat a közelharchoz, ehhez egy 'Draw Upon Holy Might'-l - meg Goromir +2-s FPM-ével védve - már eléggé jól osztogat, de ez ellen a túlerő ellen még így is tehetetlen), a többiekről - szinte - a párbeszéd alatt már lejön ez a mágikus védelem. A GWW-á átalakult Druidát is (a 3-4, 50%-s védettséget adó védőmágiája ellenére) pár kör alatt szétkapják. A 7 csapda mintha ott sem lenne, úgy jönnek át rajta, a sebzésük elhanyagolható. A Sorcerer-nek egyszerűen nincs ideje az Abi-Dalzim's (ami az egyetlen, "szövetségesbaráti", területre ható, támadómágiája) kimondására sem, ill. nem sokat sebez rajtuk ez sem - függetlenül attól, hogy kapott-e elé Greater Malison-t, vagy sem. A ponttámadó varázslatok meg végképp kevesek ellenük, mert a nagy ellenállásuk miatt alig sebeznek rajtuk valamit is, ha egyáltalán sebeznek. Ha a druida marad hátra a Tűzviharhoz, akkor kísérőink is ellenünk fordulnak a varázslat miatt - és minden, területre ható, támadómágia miatt - , ill. ha eleve tölteléket (MS III) hozok be a pályára, akkor azok 2-3 csapás után, legkésőbb a 2. körben már elesnek (a minden ellenséget hátralökő Szélvihara - ami amúgy az ilyen helyzetekben eddig még mindig bevált - is csak arra elég, hogy egy-egy gyógyitalt felhörpintsenek a még megmaradt csapattagok (a kezdőpozíció amúgy sem alkalmas az elkövetésére, mert nincs hova hátralökni az ellent, így előtte mindenképp futni kell) - elmenekülni a "lebénultak", v. elhullottak miatt meg nem tudok erről a helyszínről). Hiába varázsolnék "jobbfajta" segítséget, még a Mordenkainen's kardokat (ami eddigre kiszorította a láthatatlan Stalkert a "fegyvertárból", mert nem veszi zokon, ha alávágnak néhány tűzlabdát, vagy savas felhőt, és eléggé ellenálló is pár támadásfajtára, ellentétben a másikkal) is képesek összezavarni és ellenünk fordítani a nyavalyások. Az Assassin amint elkezdené a munkáját végezni, már kapja is a nyakába az Igaz-látást (pá-pá Mirror Image, ami amúgy maradhatott volna, bár a szintszívás ellen az sem véd). Az íjjász különleges lövése sem sokat gyengít az ellenfeleken (szigorúan +-s lőszerrel), már csak azért sem, mert hamar körülveszik és ilyenkor, a komoly büntetések miatt, ajánlatos közelharci üzemmódba váltania (a TACH0-ja -4 (+3-s kétkezes karddal), ami még hagyján, de a páncélozottsága ennél is rosszabb). Hiába vedelik fel a szűkös pia-készletet a karaktereim, a gyors szintszívások miatt ez is hatástalan marad - a papot meg csak gyorsítani kell, a többit elintézi 2 imával).
    (A multi indításával kezdenek a legszegényesebb felszereléssel a karakterek, nem jut mindenkinek +3-s fegyver, normális páncél, vagy egyéb védőfelszerelés meg pláne. Hiába adtam el Goromir halála után 80k arany értékben minden fölöslegest, abból a még hiányzó +3-s dolgokat kellett megvenni (ebből 45k volt az a +4-s nyavalya, amit még senki sem tud alapszinten kezelni ), Casper-nél, a fejlesztésekre (a WK 2. szintje után) már nem maradt elegendő tartalék - nem voltam tapló és nem vettem el Sarevok-ék cuccait.)
    Nagyon úgy tűnik, hogy ez a rész - csak és kizárólag - 3, nagyon jó képességű és felszereltségű közelharcosra íródott!
    (Esetleg tápolnom kellene előtte még egy kicsit YS erődjénél, ahol balra, a két újratermelődő tűzóriást egyedül is képes elintézni az Assassin... 2*16k XP-ért, ami ehhez képest nevetséges erősségű feladat, de mégis majdnem annyit ér!)

A csapat - akikkel egészen eddig nem volt nagyobb fennakadás:
    Íjjász
    Bérgyilkos(Tolvaj)
    Skald(Bárd)
    Alakváltó Druida - aki már egyre kevesebbszer GWW
    Lathander Pap
    Boszorkány(Sorcerer)