Shadows of Amn - A saga folytatódik...
-
Kotomicuki #2601 
Így, hogy minden Bárd megkapja és "állandó" jelleggel, így már igen - ekkor t'án már a Blade jobb választás lenne, de addig, a 3 milla XP eléréséig...?! (Mint a Fejvadász, mert az ő csapdáinál is jobbat kapnak a tolvajok HLA-ba, de addig... Jól kitoltak vélem a készítők a HLA-kal, az IWD-n ilyen még nem volt...
)
Azért nekem még számít az a +4, mindenből - + a Prayer +2-i(?) - , pláne a gyengébb, nem harcos NPC-imnek/karaktereimnek, ha azok harcra kényszerülnek - vagy azt akarnám, hogy ők is harcoljanak - (az Alakváltó szinte csak így "hajlandó" bár mit is eltalálni a Full Plate Mail (AC 0) fölött (alatt - ellenfél AC mínuszban), a kritikusokon kívül, vagy ha éppen távolsági fegyverre kényszerülnek a 2. vonalbéliek, akkor is sokat jelent ez nekik, - ha nem tud magára tenni pl. egy -8 TACH0-t adó 'fizikai agilitást', akkor - szinte megduplázza a hatékonyságukat; a kollektív AC lecsökkentés is hálás dolog tud lenni, ha éppen nem úgy jött ki a lépés, ahogy azt én elgondoltam a területre való belépéskor és a túlerő körülveszi a csapatot...), mert nem vok még profi, aki pl. egy szem Sorcere-l, vagy F/M/T-l végigviszi az egész történetet, félkézzel darálva be két tucat sárkányt, lich-t, beholder-t és mágust, egyszerre! ;)
Persze, ha "normális" karakterekkel töltöm/tölteném fel a csapatot - és vérprofi módjára is használnám őket - , akkor valóban csökkenne a jelentősége a bárdéneknek.
Hajaj, sokat kell még tapasztalnom, hogy szülői felügyelet nélkül rákattinthassak az indítóikonjára...