Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • Kotomicuki
    Kiegészítés:
    Az Assassin-nal az is gond még, hogy egyáltalán eltalálja e hátulról, lopózva a gyanútlan ellenfelet - csak egy + a fegyverjártasságokhoz, brrr - , mert kb. az esetek harmadában még másodszorra sem sikerül ez neki - e miatt gondoltam a harcossal való duálozást, v. eleve F/(M/)T-ként való indítását, hogy akkor talán a TACH0 (+ támadások száma, meg a sebzés - a további +-k miatt a fegyverjártasságokhoz, bár itt BG1-ét venném szívesen alapul) is javulna valamelyest. Tehát így megint ott vagyok, mint az Íjjásszal, hogy jó-jó, tud valamit, de azt nem tudom kihasználni, többnyire!

A Skald bárdénekében pedig az a turpisság, hogy 1 egész körre szól, ha egyszer már belekezdett. Tehát, ha van olyan eszköz, v. (instant) varázslata, ami egy körön belül használható és vissza is lehet váltani (a használat/varázslás után) az énekre a kör lezárulása előtt, akkor nem szakad meg az ének hatása és még tevékenykedni is tud mellette a dalnok - szintén nagy előnyt jelent a ToB beli, 21. szinten való indulás nála, hiszen az énekének hatásai itt érik el a maximumot ("20th lvl: Gives (to all) allies +4 to hit, +4 to damage, -4 to AC, and immunity to fear, stun and confusion"). Fejlődhetne tovább is, de már így sem rossz: Sarevok (vagy egy Fél-Ork Barbár, Rage-l - + Prayer-l) már egész jól kaszabol vele, az amúgy gyenge parittyás osztag (mágus/pap/druida + a tolvaj) is megtáltosodik tőle - + az AC bónusz ugye. Tehát ha a csapat minden tagja a hatósugarában van, akkor tevékenységével be tudja pótolni azt az űrt, amit felvétele okozott a társaságba - mármint, hogy "rendes" karakter is érkezhetett volna a helyére. Mivel ismer pár alapfokú mágiát, ezért a védelmét is meg tudja oldani, önerőből - Stoneskin, stb. A ToB beli 230-s kezdő(!) Lore értéke pedig egyből eldobandóvá/eladandóvá tesz minden azonosító tekercset és mágiát, így akár Edwin is elégséges egyedüli mágusnak, nem kell hozzá már pl. Imoen, v. Ian, csak az azonosítások miatt (az ezen való spórolás is arany-kereset/többlet bevétel, nem is kevés, szerintem) - az Assassin-é is 85(86?)-l indul, ami szintén jól használható már (18-s INT).