Shadows of Amn - A saga folytatódik...
-
Kotomicuki #2598 Ezzel egyet is értek (köszönöm az infót, ismét), de a ToB - amiben "hiányoznak" a kalandozások során felvehető emberek - szinte felkínálja magát a játékos szájíze szerint megalkotott partikkal való kalandozáshoz - IWD effektus, legalábbis nálam. A magas szinten való indulás is hozzátesz ehhez, hiszen van néhány karakterosztály, ami csak ezeken a szinteken tudja megmutatni az értékeit -> 21. lvl Assassin, 36-168 HP közötti hátbatámadások, +4-s rövid karddal, az íjjász ork-on (de inkább csak - jóval - 80 alatti átlaggal
-> e miatt most már ott tartok, hogy a Sorcerer-em is csak egy Prayer v. Bless papi/druidai ima után mondhatja el rá az Improved Invisibble-t, mielőtt akcióba lendülne, hogy a 3-s - 4-s bordaközöket, hátulról megtalálja...
) (t'án érdemes lenne harcossal duáloznom - ha nem Elf-ként indítottam volna a kard-, íj- és ügyesség-bónuszok miatt, amik vhogy nem akarnak "előjönni" nála... - , úgy, mikor majd már újra él az Assassin, talán sikerülne egyből ez az akció - de hol találok akkor majd már ork-ot...); ráadásul, mint olvastam, a hátbatámadási szorzó is csak a tolvajkaszt által alapból használható fegyverekkel érvényesíthető, tehát hiába nevelem a BG2-s Kensai/Thief-om kétkezes kardforgatásra, mert azzal nem fog bónuszt kapni (
). (Az Assassint, mivel a tolvajképességei - és a hátbatámadása - eléggé lehangoló értékeket mutatnak "alacsonyabb" szinteken, ezért a BG2-n hanyagoltam, de a ToB-n már végre kifuthatná magát, ha tudná/akarná... Nem igaz, hogy mindenhez kell a Skald éneke, még az orvtámadásokhoz is (egy-egy Prayer/Bless mellett!) - az Alakváltó Druida már-már használható lett tőle GWW alakban is!
)