Shadows of Amn - A saga folytatódik...
-
Kotomicuki #2543 
Köszönöm mindenkinek a gyors és nagyon hasznos segítségét!
Akkor kipróbálom ezt a ShadowKeeper nevezetű programot, mert volna 1-2, már szinte elfelejtett, többéves karakterem, akik kezelésre szorulnának...
A 18-as CON életbevágó a "fal"-embereknél (+ multikaszt), de ezzel a 9. szinttől csak 3 HP-val szinte megölik őket a játék végére (BG II - plusz a ToB-ban, a 20. szintek elején (vagy a 18.-n) már meg is áll a képesség-fejlődésük, vagy nagyon lelassul - bezzeg a varázsló csak akkor kezd el élni igazán...). Marad a sunnyogás (hátbatámadás, lesvetés, csapdák) meg a varázslat-kombinációk.
Akkor az íjjásszal szépen beetetik a népet, mert az elején a goblinok még hozzá sem tudnak érni - íjjal jobb a TACH0-ja, mint a Kensai-nak a kedvenc kardjával - , a varázslók is hajlamosak tévedni 1-1 találat után, de a keményebb ellenfelekkel, vagy túlerővel szemben szinte tehetetlen (IWD II-ben +5-s íjjak, itt meg csak a ToB-n van +3-s lőszer a +3-hoz - Yulov árul +5-s parittyát ~35k-ért a CC-ben, mondjuk egy fél-ork pap/tolvajnak már megteszi, távolsági fegyverként) - 20-nál nagyobb sebzést nemigen láttam tőle, míg a Kensai 40 fölé is tudott menni, igaz ritkábban cselekszi ezt meg (K), ha legalább a 'Kritikus Lövés' "alap" volna...
Tényleg, a 'Protection of normal Missles' minden lövedéket "megfog" - eddig én nem használtam, meg íjjászt se nagyon?!
(Bár, ha a letámadás helyett a védőmágia-leszedésre áll át a csapat - ott, ahol nem alapképesség az "ellenállás" - , akkor sikeres mágiahasználat-blokkoló lehet, de ez megint csak eseti és nem általános megoldás - ha az ellenféltől többen is varázsfelhasználók és a 'fal' sem fér hozzá mindegyikhez (a többihez), akkor már bukta is ez a mutatvány...)
A Kalandozók Boltjában van egy 19-s erővel használható íj, de ezek szerint feleslegesen - fél-ork nem lehet íjjász, a többinek meg segítség kell a használatbavételéhez. Hajítóbalta van, de a hajítókalapács - papoknak - már nincs (IWD II-n van ilyen is).