Optikai Egerek
  • GamerBoy
    Nekem LG van (ha jól tudom ez a legolcsóbb, bár én ajándékba kaptam), hajszálpontos, a görgője szakaszos, a formája egy-az-egyben a Fujitsu-féle Logitech egeré, elég kényelmes és szimmetrikus (bal-jobbkezeseknek is jó). Ami nem tetszik rajta, hogy az LG-t is elkapta ez az "i-Akármi" láz, és az egerentyű "hasa" áttetsző kék színű, valamint a tetején is van egy pici "ablak" (kábé 3x1.5centis), amin belátni az egér belsejébe... nekem az ilyen dolgok nagyon nem tetszenek, olyan cigányos, bár ez egyéni megítélés kérdése. Bár azt el kell ismerni, hogy sötétben nagyon-nagyon zorall, amint a kék műanyagon átvilágít a piros fény...
    Az egér ha jól tudom 520dpi-s. Előtte Logitech rádiós egeret használtam (sima "golyósat"), annál nagyságrendekkel pontosabb ez az optikai gyöngyszem. Ha viszont nem kaptam, hanem én vettem volna, biztos, hogy most Logitech-em lenne...
    Játékok alatt az egér nagyon jó, csináltam egy próbát, négy egeret váltottam le egymásután:
    -Logitech Cordless MouseMan Pro
    -A4Tech mittoménmilyen mouse (oldalán van egy harmadik gomb)
    -Azona CityMouse Plus (a legolcsóbb görgős Azona)
    -LG Optical WheelMouse)
    A játékélmény sorrendje is ez alapján rendezhető, a legpontosabb a legutolsó volt, a legkevésbé az pedig az első. Én nem tudtam az egérkét semmivel sem átverni, megy mindenen, ami vízszintes, vagy kicsit érdes, még a fejjel lefelé tartott átlátszó slim cd-tokon is, úgy, hogy volt benne lemez. Ezen kívül kipróbáltam tarkabarka egérpadon, ruhán, a kezemen, mindegyiken tökéletes volt, egyedül a hajamon végighúzva (mi vagyok én, ha nem hardcore tesztelő? :)) sikerült picit becsapni, de még így is kezelhető volt a windows.
    Az LG nagy előnye a nagyon jó meghajtóprogram, számos finomhangolás lehetséges.
    Összességében én mindenkinek csak ajánlani tudom az LG optikai egerét.
    Ja igen, a kis tesztemben valamennyi egeret PS2-n csatlakoztattam, és Unreal Tournamentet vmint Q3-at futtattam.

Ja áruljon már vki el nekem csak egy dolgot ezzel az a4tekkel kapcsolatban: mennyire használható valójában az a két görgő??
    A WOP35-ös tényleg szimpatikus. Mennyibe kerül egy ilyen (nettóban) és hol lehet megkapni?

GamerBoy